Νέα κόντρα Γουότερς – Γκίλμουρ για την επανέκδοση του Animals

Η κυκλοφορία εκκρεμεί σχεδόν δύο χρόνια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την μακροχρόνια κόντρα μεταξύ των Roger Waters και David Gilmour έφερε ξανά στο προσκήνιο η νέα συλλεκτική έκδοση του άλμπουμ των Pink Floyd “Animals” του 1977 η κυκλοφορία της οποίας εκκρεμεί περίπου δύο χρόνια από την στιγμή της ολοκλήρωσης του μιξαρίσματός της.

Σε μια τυπική και ειλικρινή ανάρτηση, ο Roger Waters αποκάλυψε ότι έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη επανέκδοση του άλμπουμ αλλά όπως φαίνεται το ζήτημα έχει επιλυθεί. Ωστόσο οι οπαδοί του συγκροτήματος φαίνεται να ανησυχούν και να νοιώθουν σαν απειλή την αναπαραγωγή του θέματος από το διαδίκτυο κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει ξανά την επανέκδοση.

Σύμφωνα με τον Waters, ο David Gilmour άσκησε βέτο στην καταχώριση των σημειώσεων, λέγοντας «Δεν αμφισβητεί την αλήθεια της ιστορίας που περιγράφεται στις σημειώσεις του δημοσιογράφου Mark Blake, αλλά θέλει αυτή η ιστορία να παραμείνει μυστική».
Pink Floyd Animals Frontal 2018
Ο Waters συνεχίζει λέγοντας ότι «Αυτό είναι ένα μικρό μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας του στρατοπέδου Gilmour / Samson για να διεκδικήσει περισσότερη πίστωση για τον Gilmour για τη δουλειά που έκανε στους Pink Floyd, 1967-1985, από ό, τι φαίνεται. Ναι, ήταν, και είναι πολύ καλός κιθαρίστας και τραγουδιστής. Όμως, τα τελευταία 35 χρόνια έχει πει πολλές μπαρούφες για το ποιος έκανε τι στους Pink Floyd όταν ήμουν ακόμα υπεύθυνος. Υπάρχουν πολλά "κάναμε αυτό" και "το κάναμε εκείνο" και "έγινε αυτό" και " έκανε το άλλο".

Το σημαντικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι ότι ο Ρότζερ Γουότερς δηλώνει ότι «συμφωνεί με την κυκλοφορία του νέου remix Animals, χωρίς τις σημειώσεις… Συγγνώμη, Mark Blake». Ωστόσο, ο Waters έχει κάνει τις πλήρεις σημειώσεις στον ιστότοπό του.

Ο Waters λέει επίσης ότι γράφει τα απομνημονεύματά του και περιλαμβάνει την ιστορία του τραγουδιού τους "Money" και όπως αναφέρει δεν έχει ιδέα τα όσα ειπώθηκαν για το κομμάτι αυτό από τον David Gilmour στον δημοσιογράφο Rolling Stone, David Fricke, το 1982.
Roger Waters -- Animals (New Album Mix Release) (Update)

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση στον ιστότοπο του Roger. Το παραπάνω βίντεο όπου ο Waters απευθύνεί μήνυμα στους οπαδούς του των Pink Floyd είναι απλά μια περίληψη των ίδιων σημείων. Στο τέλος του βίντεο υπάρχει η φωτογραφία του εξωφύλλου του “Animals ” που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο LP, CD, DVD και blu-ray, με όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων των νέων στερεοφωνικών μιγμάτων του James Guthrie και DVD και blu- ray συμπεριλαμβανομένων των 5.1 μίξεων surround. Δεν περιλαμβάνεται νέο ή αρχειακό υλικό και η ετικέτα φέρει την επικεφαλίδα “2018 Remix”.

Τι γίνεται όμως με όλα αυτά ; Ο Ρότζερ εγκατέλειψε το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και προσπάθησε να σταματήσει τα άλλη μέλη του συγκροτήματος να χρησιμοποιούν το όνομα Pink Floyd. Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κόντρα με πολλές εντάσεις και διακυμάνσεις που κρατά έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Pink Floyd το 1989 είχαν εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας χωρίς τον Roger Waters.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!