O Ρότζερ Γουώτερς στα Lockdown Sessions

Κυκλοφορεί από τις 9 Δεκεμβρίου από την Sony Music
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/12/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η συλλογή των τραγουδιών που ηχογραφήθηκε και γυρίστηκε στο σπίτι του Ρότζερ Γουώτερς κατά τη διάρκεια του lockdown Covid μεταξύ 2020 και 2021 κυκλοφορεί από τις 9 Δεκεμβρίου από την Sony Music σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην κυκλοφορία περιλαμβάνεται επίσης το "Comfortably Numb 2022" που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας Waters This Is Not A Drill στη Βόρεια Αμερική.

221118 rogerwaters numb

Το Lockdown Sessions δημιουργήθηκαν από τους Roger Waters και Gus Seyffert. Στις ηχογραφήσεις εμφανίζονται ο Roger Waters – Φωνητικά, Κιθάρα και Πιάνο, Gus Seyffert – Μπάσο, τσέλο και φωνητικά, Joey Waronker – Drums and Percussion, Dave Kilminster – Κιθάρα και Ρυθμική Κιθάρα, Jonathan Wilson – Κιθάρα και φωνητικά, Jon Carin – Πλήκτρα, φωνητικά και Lucius (Jess Wolfe και Holly Laessig) – Φωνητικά, Bo Koster – Hammond (σε όλα τα κομμάτια εκτός από το “Mother”) και Ian Ritchie – Saxophone (“Two Suns In The Sunset”).

rogerwaters lockdown
Τα Lockdown Sessions περιλαμβάνει 5 βασικά κομμάτια από την εποχή του Waters με τους Pink Floyd και τη σόλο καριέρα του: "Mother" και "Vera" από τους Pink Floyd και το The Wall. "Two Suns In The Sunset" και "The Gunner's Dream" από το τελευταίο άλμπουμ των Pink Floyd με Waters, The Final Cut και το "The Bravery of Being Out Of Range" από το ιδιαίτερα αναγνωρισμένο σόλο άλμπουμ του, Amused To Death. Επιπλέον, η νέα έκδοση του Waters του κλασικού τραγουδιού των Pink Floyd "Comfortably Numb" εμφανίζεται ως το τελευταίο κομμάτι στο The Lockdown Sessions.

roger waters lockdown session

Ο Waters σχολίασε:

«Η περιοδεία μας «Us and Them» διήρκεσε τρία χρόνια… Σε κάθε συναυλία κάναμε ένα encore αφού έκλεινε το κύριο σόου με το Comfortably Numb… το encore ήταν πάντα το Mother. Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω άλλα τραγούδια;… Τέλος πάντων, κάποια στιγμή μετά το τέλος της περιοδείας…άρχισα να σκέφτομαι, “Θα μπορούσε να γίνει ένα ενδιαφέρον άλμπουμ, όλα αυτά τα encore”… “The Encores”. Έπειτα βρίσκομαι στην Αγγλία για να κάνω τη συναυλία αφιέρωμα στο Ginger Baker ένα βράδυ της Τρίτης στο Hammersmith Odeon με τον Eric Clapton και το επόμενο Σάββατο περπατώντας από την Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Πλατεία του Κοινοβουλίου για να κάνω μια ομιλία για να υποστηρίξω τον Τζούλιαν Ασάνζ, όταν ήρθε ο Covid…Σλουμμμ! Ήταν Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. Lockdown! Τόσα πολλά για το έργο «Encores». Εκτός…Το C. Numb στο τέλος της συλλογής, είναι το πιο κατάλληλο κομμάτι για το κλείσιμο αυτού του κύκλου αγάπης"

rogerwater4
Η παραγωγή και η σκηνοθεσία των βίντεο έγινε από τον Sean Evans. Η φωτογραφία είναι της Kate Izor.

Ο Roger Waters This Is Not A Drill θα περιοδεύσει στην Ευρώπη το 2023 με 40 παραστάσεις σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας στη Λισαβόνα στις 17 Μαρτίου 2023 στο Altice Arena.

Ακούστε εδώ όλα τα κομμάτια του The Lockdown Sessions

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!