Ο David Gilmour παίζει κιθάρα στο νέο σινγκλ του Donovan, "Rock Me"

Eίναι ένας από τους καλεσμένους του συνομηλίκου του 76χρονου Σκωτσέζου τραγουδοποιού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τον David Gilmour επιστράτευσε ο Donovan για το νέο του σινγκλ "Rock Me" για να κάνει αισθητή την επανεμφάνισή του στα μουσικά δρώμενα. Το θρυλικό ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd έβαλε τις μοναδικές κιθαριστικές του πινελιές στο τραγούδι του Donovan ανεβάζοντας οπωσδήποτε την αξία του.

Ο Gilmour είναι ένας από τους καλεσμένους του συνομηλίκου του 76χρονου Σκωτσέζου τραγουδοποιού στο επερχόμενο άλμπουμ του “Gaelia: The Sulan Sessions”. Συμμετέχει επίσης με την κιθάρα του και στο τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ "Lover O' Lover".

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου το άλμπουμ του Donovan, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου, "γιορτάζει τις γαελικές ρίζες του Donovan", ενώ αντιπροσωπεύει επίσης ένα μείγμα πολλαπλών στυλ. “Η συγχώνευση των στυλ των γαελικών ριζών μου, με την ποίηση και τη μελωδική μου σύνθεση, τις χαρακτηριστικές φράσεις κιθάρας σε στυλ δακτύλου, τα κλασικά τσιγγάνικα έγχορδα, τη φωνητική συγκίνηση και το γαελικό ροκ, είναι για μένα απόλυτη επιτυχία στο Gaelia”, αναφέρει ο Donovan.

"Έχω εκπληρώσει ξανά την αποστολή μου ως ζωντανός ποιητής σαμάνος. Όλοι οι καλεσμένοι διέπρεψαν και ο Dan Fitzgeralnd συμπαραγωγός μαζί μου, ενίσχυσε τα τραγούδια με τα υπέροχα ταλέντα τους, δείχνοντας μεγάλο σεβασμό για όλα όσα έχω επιτύχει ώστε να εκτιμήσει ο κόσμος την γαελική μας παράδοση”.

Ο Ντόνοβαν είπε πρόσφατα στο Variety πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Gilmour, λέγοντας ότι είχαν γνωριστεί σε ένα εξοχικό κτήμα. “Ο Ντέιβιντ και εγώ συζητήσαμε για το πώς είχε αγοράσει το εξοχικό μου τη δεκαετία του '60 όταν παντρεύτηκα τη Λίντα. Το τραγούδι μου "Three King Fishers" - από το άλμπουμ μου Sunshine Superman του 1966 – ο Ντέιβιντ το είχε εκτοξεύσει σε μια ουράνια μουσική κατεύθυνση, και έτσι όταν πουλούσα το εξοχικό μου, όπου εκεί γράφτηκαν τόσα πολλά τραγούδια μου, ήθελε να βρίσκομαι στον δημιουργικό μου χώρο με έναν τρόπο Floyd!"

Για το νέο του άλμπουμ, ο Ντόνοβαν πρόσθεσε: "Ο Ντέιβιντ “πέταξε” στην Ιρλανδία για την ηχογράφηση και ο μοναδικός χαρακτηριστικός ήχος του μας ενθουσίασε όλους».

Donovan, David Gilmour - Rock Me








ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!