Μουσείο Δισκογραφίας στην Κολούμπια από τον Μάκη Μάτσα

Η παρουσίαση της βιογραφίας του ιστορικού ηχολήπτη Στέλιου Γιαννακόπουλου έβγαλε μια μεγάλη είδηση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στον κήπο του Black Duck στην Αθήνα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ηχοπλάστης Στέλιος Γιαννακόπουλος» των εκδόσεων Άπαρσις.

Ο αειθαλής ηχολήπτης του μυθικού εργοστασίου της Κολούμπια στον Περισσό, με τη φροντίδα του Νίκου Πατηνιώτη καταθέτει σε αυτό τις πολύτιμες μνήμες του και τα μυστικά της τέχνης του.

Η έκδοση -μια πρώτη «δοκιμιακή» εκδοχή της, ειδικά για φίλους και δημοσιογράφους, καθώς το Σεπτέμβρη θα ακολουθήσει η πλήρης αποτύπωσή της- συνοδεύεται από dvd, το οποίο έχει χορηγήσει ο Μάκης Μάτσας.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση -για την οποία και θα παρουσιάσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ- ο ηχοπλάστης Στέλιος Γιαννακόπουλος τόνισε πως «έρχεται» Μουσείο Δισκογραφίας με τη φροντίδα του Μάκη Μάτσα και πως κι εκείνος «εμπλέκεται» έως έναν βαθμό στο σχέδιο αυτό.

Ο αντίκτυπος ήταν ισχυρός, γι’ αυτό και όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών, στις ερωτήσεις που έγιναν από τους παρευρισκομένους, ο μουσικολόγος Νίκος Διονυσόπουλος στάθηκε στο ζήτημα ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απάντησε πως το πιο πιθανό είναι η έδρα του Μουσείου να είναι στο εργοστάσιο της Κολούμπια και αναφέρθηκε σε ορισμένους συντελεστές της προσπάθειάς, καταλήγοντας πως, προς το παρόν, δεν γνωρίζει περισσότερα.

Σίγουρα μια θετική εξέλιξη μετά απ’ όσα έχουν προηγηθεί στον ιστορικό και λατρεμένο αυτό χώρο όπου «έζησε» για δεκαετίες το ελληνικό τραγούδι και οι άνθρωποί του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!