Λευκή Συμφωνία : Η επιστροφή τους είναι Σαν Τον Ήλιο

Ακούσαμε πρώτοι το νέο άλμπουμ τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τι κι αν πέρασε τόσος χρόνος για να ακούσουμε το νέο υλικό του συγκροτήματος, οι ίδιοι δείχνουν ότι δεν έχουν ως μέτρο σύγκρισης το χρόνο. Ένα γκρουπ που ήταν ευλογημένο από την πρώτη στιγμή της σύστασής του. Ήταν ο ήχος τους; Ήταν το ελκυστικό όνομά τους; Ήταν το όμορφο εξώφυλλο των Μυστικών Κήπων και ο τίτλος του πρώτου δίσκου τους; Ήταν η προσέγγιση του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη που βρήκε σε εκείνους την μουσική Γλυκιά Συμμορία του; Ήταν η φωνή του Θοδωρή Δημητρίου; Ήταν όσα πέρασε το γκρουπ αλλά στάθηκε όρθιο και είναι εδώ μαζί μας γεφυρώνοντας με μαεστρία τον κενό χρόνο;

Ο νέος τους δίσκος “Σαν Τον Ήλιο” περιέχει 10 νέες συνθέσεις που μέσα στους στίχους τους ίσως κρύβουν όλα όσα πέρασαν μέχρι να ξαναμπούν στο στούντιο και να ξανανιώσουν το όνειρο μιας νέας δημιουργικής φάσης μέσα από την μελαγχολία των ημερών. Η μελαγχολία είναι ο κοινός τόπος όλων όσων ζουν σ’ αυτή την πόλη που μέσα από τα στενά σοκάκια με τα ψηλά κτίρια αναζητούν τον ήλιο.

Το συγκρότημα φαίνεται να ένιωσε αυτό τον κοινό τόπο μέσα από μια σειρά συναυλιών σ’ όλη την Ελλάδα, αυτό το δέσιμο που υπάρχει με το κοινό τους που ήταν εκεί και μεγάλωνε μαζί τους σε Χρόνια Σιωπηλά και την κρυφή ελπίδα να είναι όπως παλιά ο γυρισμός, το παρών και το μέλλον. Γίνεται όμως αυτό; Μα ο μουσικός αυτό δίνει, το φιλί της ζωής. Οι ίδιοι κλείνουν μέσα τους το δειλινό και λένε: “Έξω στέλνουμε μήνυμα δεν μετανιώσαμε για τίποτα”.

Οι στίχοι τους είναι άμεσοι περιέχουν αυτό που νοιώθει αυτή η γενιά του 80 και του 90 που ίσως να αισθάνεται άβολα σήμερα, αλλά έχει ψυχή και δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Η μουσική τους εξελίξιμη δείχνει το σημερινό πρόσωπο της Λευκής Συμφωνίας, άλλωστε αυτό έκανε από δίσκο σε δίσκο.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην ακρόαση του δίσκου τους είναι ότι έχουν απάντηση στον άνεμο που φυσάει τόσο δυνατά που αφήνει πληγές. Η απάντηση είναι πολύπλοκη έχει δάκρυα, αλλά το χαμόγελο είναι που μένει. Η ικανοποίηση είναι το πιο πολύτιμο πράγμα σήμερα.

Πληροφορίες για το δίσκο “Σαν Τον Ήλιο”

Τα 10 τραγούδια του άλμπουμ
Mέχρι Tον Θάνατο
Με Μία Κραυγή
Μαύρο Φως
Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο
Σβήσε Τα Ίχνη
Σαν Τον Ήλιο
Χρόνια Σιωπηλά
Μήνυμα
Δάκρυ
Εκεί Που Ο Άνεμος Ρωτάει Για Εσένα
Lefki Symphonia SAN TON ILIO Album Cover
Οι στίχοι είναι του Θοδωρή Δημητρίου. To τραγούδι ‘’Σαν Τον Ήλιο’’ είναι βασισμένο στο ποίημα ‘’Δεν Έφτασα Ψηλά’’ του Ρώμου Φιλύρα. Το ‘’Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο’’ αποτελεί μελοποίηση του ποιήματος του Edgar Allan Poe.
Η μουσική είναι των Θοδωρή Δημητρίου και Διογένη Χατζηστεφανίδη.
Η μουσική στα ‘’Μέχρι Τον Θάνατο’’ και ‘’Μήνυμα’’ είναι του Θοδωρή Δημητρίου.
Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έχουν γίνει από το γκρουπ.

Την Λευκή Συμφωνία αποτελούν οι Θοδωρής Δημητρίου (φωνή), ο Κώστας Μιχαλός (κιθάρα) ο Διογένης Χατζηστεφανίδης (μπάσο) και ο Βαγγέλης Τσιμπλάκης (ντραμς).

Τα καινούργια κομμάτια υπηρετούν απόλυτα το darkwave – post punk dark rock ύφος της μπάντας με έναν σαφώς προσωπικό και σύγχρονο τρόπο. Το γκρουπ ενσωματώνει στη μουσική του ατμοσφαιρικά, μελαγχολικά ηχοτοπία με ψυχεδελικά και progressive χρώματα. Τα 2 singles που έχουν ήδη κυκλοφορήσει (‘’Μέχρι Τον Θάνατο’’ & ‘’Σαν Τον Ήλιο’’). O νέος δίσκος στέκεται επάξια δίπλα στους καθοριστικούς για την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή προηγούμενους δίσκους του group και ανοίγει τον κύκλο της νέας δισκογραφικής παρουσίας της μπάντας τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή μουσική πραγματικότητα.

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Έκτορας Τσολάκης
Φωτογραφίες του γκρουπ: Kανέλλα Κλιματσίδα
Εξώφυλλο, Αrtwork: Μelanie Merges Dimitriou

Κυκλοφορεί από τις Labyrinth of Thoughts records & TheLabrecords σε 3 εκδόσεις:
200 αντίτυπα σε ασημένιο βινύλιο
300 αντίτυπα σε μαύρο βινύλιο
200 αντίτυπα σε digipackcd
Όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται από εκτενή ένθετα με στίχους στα ελληνικά και αγγλικά.

Υλικό από το νέο άλμπουμ

“Σαν Τον Ήλιο” video

“Mέχρι Τον Θάνατο”video

‘’Χρόνια Σιωπηλά’’ video 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!