Η λίστα με τις 538 κυκλοφορίες του Record Store Day 2021

538 δίσκοι με νέο παλιό υλικό, καινούργιο και ειδικές εκδόσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
538 δίσκοι με νέο παλιό υλικό, καινούργιο και ειδικές εκδόσεις περιμένουν τους μουσικόφιλους στο Record Store Day 2021, την ημέρα των ανεξάρτητων δισκάδικων, που φέτος θα εορταστεί σε δύο δόσεις, στις 12 Ιουνίου και στις 17 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο.

Η λίστα που ανακοινώθηκε αποτελείται από πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες που ο κόσμος αναζητεί όλο και περισσότερο υλικό τους ώστε να ανανεώνεται το ενδιαφέρον γι’ αυτούς, αλλά και να συντηρείται η λατρεία του για ονόματα όπως οι Bob Dylan, Dire Straits, Rolling Stones, Miles Davis, Clash, Steely Dan. Joni Mitchell, Loυ Reed, Elton John, Black Sabbath, Grateful Dead, Aretha Franklin, Crosby, Stills, Nash & Young, Ramones και πολλοί άλλοι ακόμη.

Μεγάλο μέρος των εκδόσεων αυτών που θα κυκλοφορήσουν ειδικά για το Record Store Day είναι ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις κάτι που συμβαίνει συνήθως σε όλα τα RSD και το ενδιαφέρον για την απόκτησή τους επαναπροσδιορίζει τη σχέση του κόσμου με τις live εκδόσεις. Μέχρι την δημιουργία του RSD τον ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για τις live ηχογραφήσεις ήταν περιορισμένο σε σχέση με τις στούντιο κυκλοφορίες των καλλιτεχνών οι οποίες ήταν σε πρώτη προτεραιότητα. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν ιστορικές ζωντανές ηχογραφήσεις όπως τα Live At Leeds, At Fillmore East, Woodstock, Monterey Pop Festival, Absolutely Live και άλλα που έχουν διαχρονική αξία και οι πωλήσεις τους είναι σταθερές στο χρόνο.

Από τους Fontaines DC έως τον Miles Davies και από τους Wolf Alice έως τον Elton John, η φετινή λίστα δίσκων υπόσχεται να έχει κάτι ξεχωριστό για κάθε λάτρη της μουσικής.

Η Louise Jackson, που άνοιξε το δισκάδικο Wax & Beans Records στο Μπέρι της Αγγλίας το 2019, είπε: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε το RSD φέτος! Μετά από την καραντίνα ενός έτους που περάσαμε όλοι, είναι τόσο αναζωογονητικό να είμαστε σε θέση να περιμένουμε ένα τόσο επιτυχημένο και διασκεδαστικό γεγονός. Οι εορταστικές εκδηλώσεις μέχρι το RSD έχουν γίνει τόσο συναρπαστικές όσο και οι ίδιες οι μέρες - ειδικά καθώς ολόκληρη η εκδήλωση αγκαλιάζεται τόσο καλά από την τοπική μας κοινότητα και τους ανθρώπους του Bury. Παρά τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης που εφαρμόστηκαν πέρυσι, οι τρεις μέρες του RSD είχαν μια τόσο υπέροχη ατμόσφαιρα αγωνίας, αναμονής και ενθουσιασμού από τις πρώτες πρωινές ώρες. Είδαμε πολλούς από τους τακτικούς πελάτες μας να συναντιούνται με πολλά νέα πρόσωπα, να δημιουργούνται φιλίες στην ουρά και έτσι φέτος περιμένουμε να καλωσορίσουμε περισσότερους ανθρώπους και να απολαύσουμε δύο ημέρες μιας πραγματικά απελευθερωτική γιορτή της μουσικής"
Wax abd Beans Record
Ο Joff Oddie από τους Λονδρέζους Wolf Alice, ο οποίος συμμετέχει στο φετινό RSD με μια ειδική κυκλοφορία, δήλωσε: “Τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία παρέχουν έναν ζωτικό και απαραίτητο κοινό χώρο για να εξερευνήσουμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τη μουσική που διαμορφώνει όλη μας τη ζωή. Φέτος κυκλοφορούμε μια έκδοση περιορισμένης έκδοσης του νέου μας άλμπουμ Blue Weekend με μπόνους ένα 7 ” δίσκο αποκλειστικά για ανεξάρτητα δισκοπωλεία. Λαμβάνοντας υπόψη τη ζοφερή χρονιά που αντιμετωπίσαμε κατά του Covid-19, κάθε υποστήριξη που θα μπορούσατε να τους δείξετε θα ήταν φανταστική. Ο μουσικός κόσμος δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς αυτούς".

Ας δούμε μερικές από τις κυκλοφορίες που είναι στο επίκεντρο του φετινού εορτασμού του Record Store Day και φυσικά ψηλά στη λίστα του:

Rolling Stones – Hot Rocks (50Th Anniversary Edition): Κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου σε διπλό βινύλιο, σε 7.200 αντίτυπα.
RSD Rolling Stones
Η επετειακή έκδοση της θρυλικής συλλογής των Rolling Stones. Ένα διπλό LP σε κίτρινο βινύλιο 180g με το πρωτότυπο έργο τέχνης στο εξώφυλλο. Περιλαμβάνει δύο λιθογραφίες 8,5 x 11 τυπωμένες σε ανάγλυφο αρχειακό χαρτί με φωτογραφίες του Michael Joseph και το λογότυπο στο ένθετο των δίσκων το λογότυπο "211 Λόγοι για τους οποίους οι Rolling Stones είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα Rock and Roll στον κόσμο" από την αρχική έκδοση του London Records Edition. Η κοπή έγινε από τον Sean Magee σταAbbey Road Studios.

Disc One

Side A
Time Is On My Side / Heart Of Stone / Play With Fire / (I Can’t Get No) Satisfaction / As Tears Go By / Get Off Of My Cloud

Side B
Mother’s Little Helper / 19th Nervous Breakdown / Paint It, Black / Under My Thumb / Ruby Tuesday / Let’s Spend The Night Together

Disc Two
Side A
Jumpin’ Jack Flash / Street Fighting Man / Sympathy For The Devil / Honky Tonk Women / Gimme Shelter

Side B
Midnight Rambler / You Can’t Always Get What You Want / Brown Sugar / Wild Horses

Miles Davis – Champions (Rare Miles From the Complete Jack Johnson Sessions): Θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 17 Ιουλίου 2021, σε 7.500 κόπιες βινυλίου.
rsd miles davis
Ο Miles Davis είχε μια βαθιά αγάπη και σεβασμό για την πυγμαχία. Μία από τις ηχογραφήσεις του ήταν το soundtrack του 1971 στο ντοκιμαντέρ του Bill Cayton σχετικά με τον θρυλικό μποξέρ Jack Johnson που είχε και πολιτικό υπόβαθρο. Το έργο του αυτό The Complete Jack Johnson Sessions κυκλοφόρησε ολόκληρωμένο το 2003 με αναφορές σε θρύλους του αγαπημένου του σπορ ("Ali," "Sugar Ray," "Duran," "Johnny Bratton"), μία από τις πιο funk-infused rockings δουλειές που έγραψε ο Miles με μια εξαιρετική σύνθεση μουσικών (Wayne Shorter, John McLaughlin, Dave Holland, Keith Jarrett, Herbie Hancock, Jack DeJohnette, Billy Cobham) και μια θρυλική φωτογραφία εξωφύλλου του Miles στο ρινγκ που τραβήχτηκε από τον Jim Marshall. Το έργο του αυτό κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο και μάλιστα χρυσοκίτρινο).

Side A 1.
“Duran - Take 4” 2. “Sugar Ray” 3. “Johnny Bratton Take 4”

Side B 1.
“Ali - Take 3” 2. “Ali - Take 4” 3. “Right Off - Take 11”

The Clash – If Music Could Talk: Θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο στις 17 Ιουλίου 2021, σε 3.600 κόπιες.
RSD The Clash
Το If Music Could Talk είναι ένα άλμπουμ συνέντευξης του 1980 με τους The Clash - Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon και Topper Headon στο Kosmo Vinyl. Αρχικά διατίθεται μόνο ως διαφημιστικό LP για το ραδιόφωνο των ΗΠΑ πριν από την κυκλοφορία του 4ου άλμπουμ The Clash Sandinista! To If Music Could Talk θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως περιορισμένη έκδοση διπλού πακέτου βινυλίου 180g με νέα κομμάτια ως μέρος του RSD Drops. Το εξώφυλλο αποτελεί φόρο τιμής στον αρχηγό των ανταρτών της Νικαράγουας Augusto César Sandino - αυθεντικός Sandinista - που έγινε από τον Kosmo Vinyl, ενώ στο πίσω μέρος μαζί με μια σπάνια φωτογραφία του συγκροτήματος της Pennie Smith. Στο άλμπουμ αυτό, το συγκρότημα μιλάει και παρουσιάζει κομμάτια χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα remaster που έχουν εγκριθεί από την μπάντα.

SIDE A – Paul: “Junco Partner”, “One More Time”, “One More Dub”

SIDE B – Mick: “Hitsville U.K.”, “The Magnificent Seven”

SIDE C – Joe: “Washington Bullets”, “The Call Up”, “Police On My Back”

SIDE D – Topper: “Ivan Meets G.I. Joe”, “Somebody Got Murdered”

Bob Dylan – Jokerman / I And I Remixes: Θα κυκλοφορήσει σε 7.000 κόπιες βινυλίου στις 17 Ιουλίου 2021.
RSD Bob Dylan
Το maxi- single (12 ") περιέχει δύο ρεμίξ reggae από τα" Jokerman "και" I And I ", του Doctor Dread. Οι πρωτότυπες εκδόσεις και των δύο κομματιών εμφανίστηκαν στο άλμπουμ του Dylan's Infidels, με τους Sly & Robbie στο rhythm section. Τα δύο remix του “I And I” κυκλοφόρησαν προηγουμένως στο Is It Rolling Bob: A Reggae Tribute To Bob Dylan (2003), ενώ τα remix του “Jokerman” είναι ακυκλοφόρητα. Ο Doctor Dread συνεργάστηκε με τους Bob Marley, Black Uhuru, Jimmy Cliff, Inner Circle, Gregory Isaacs, Luciano, Mad Cobra, Freddy McGregor, Sly and Robbie, Steel Pulse, The Wailers και πολλούς άλλους.

Side A: 1. “Jokerman [Reggae Remix]” 2. “Jokerman [Instrumental Dub]”
Side B: 1. “I and I [Reggae Remix]” 2. “I and I [Reggae Dub]”
RSD Ramones
Δυναμική θα είναι και η συμμετοχή της Rhino’s Records στο RSD 2021. Αναλυτικά οι κυκλοφορίες της ΕΔΩ.

Αναλυτικά η λίστα με τις 538 κυκλοφορίες του Record Store Day 2021 στις 12 Ιουνίου και 17 Ιουλίου 2021 ΕΔΩ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!