Εντυπωσιακές πωλήσεις στο Record Store Day

Ποιοι δίσκοι πούλησαν περισσότερο στο Discogs
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Record Store Day ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια ως τρόπος για να φέρει κοντά την κοινότητα των βινυλίου, γιορτάζοντας τον αντίκτυπο που έχουν τα καταστήματα δίσκων στους οπαδούς της μουσικής και στους συλλέκτες. To RSD γιορτάζεται παραδοσιακά τον Απρίλιο. Ωστόσο το 2021 χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 12 Ιουνίου και στις 17 Ιουλίου. Η λύση του εορτασμού πέραν της μίας ημέρας ημερών εισήχθη το 2020 για να εξυπηρετήσει κοινωνικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η οποία κράτησε τα πλήθη διαχειρίσιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το μεγάλο on line κατάστημα Discogs οι παραγγελίες και οι αγορές βινυλίου στο Discogs Marketplace και στις δύο ημέρες του Record Store Day 2021 ήταν εντυπωσιακές. Συνολικά, στο Discogs σημειώθηκαν 116.000 παραγγελίες, οι οποίες μεταφράζονται σε 199.000 πωλήσεις κατά τη διάρκεια του RSD 2021.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του RSD εισήγαγαν ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό το 2020, το οποίο συνεχίστηκε το 2021: Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν τη δυνατότητα να παραθέσουν αγορές δίσκων στο διαδίκτυο για να βοηθήσουν τους αγοραστές που δεν μπορούσαν να έρθουν αυτοπροσώπως. Για πρώτη φορά το 2020, οι πωλητές θα μπορούσαν να παραθέσουν το απόθεμά του RSD απευθείας στο κατάστημα τους, στο διαδίκτυο ή σε μια διαδικτυακή αγορά όπως το Discogs, έτσι ώστε οι συλλέκτες να μπορούν να αγοράζουν απευθείας από το αγαπημένο τους τοπικό κατάστημα.

Επίσης το 2020 ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία και τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές επικεντρώθηκαν διαδικτυακά. Έτσι το 2021, οι συλλέκτες δίσκων δεσμεύτηκαν να επισκεφθούν τα τοπικά καταστήματά τους αυτοπροσώπως για να δείξουν υποστήριξη και να κερδίσουν νέες κυκλοφορίες RSD.

Οι προβλέψεις λένε ότι κοιτώντας μπροστά, αναμένεται αύξηση της κίνησης στα καταστήματα, ρεκόρ σε σύγκριση με το 2020 και αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου σε σύγκριση με το 2021.

Την μερίδα του λέοντος στο RSD της 17 Ιουλίου είχαν οι δίσκοι: Czarface - Czar Noir, Aretha Franklin's Oh Me Oh My: Aretha Live In Philly 1972 και St Vincent -Piggy / Sad But True (7-ιντσών) ενώ η πρωτιά ανήκει στους δίσκους του Miles Davis: Champions και Scetches, το soundtrack Harold και Maude του Cat Stevens και μια νέα επανέκδοση τoυ Hot Rocks 1964-1971 των Rolling Stones έχουν συγκεντρώσει τον υψηλότερο αριθμό παραγγελιών στο Marketplace, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Discogs.

Το 12-ιντσών βινύλιο των Pearl Jam - Pearl Jam's Alive - κυκλοφόρησε και σε κασέτα -συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοφιλείς και τις καλύτερες πωλήσεις RSD τον Ιούλιο. Όπως και το Dee Gees – ο δίσκος ουσιαστικά των Foo Fighters που παίζουν Bee Gees – διατίθεται στις υψηλότερες τιμές καταχώρησης του RSD στο Marketplace, καθώς κυκλοφόρησαν μόνο 12.000 αντίγραφα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!