«Είν' ο κόσμος που αλλάζει» των Νικήτα Βοστάνη & Μιχάλη Μπουρμπούλη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Νέος δίσκος με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη. Συμμετέχει η Μαρία Σουλτάτου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Είν' ο κόσμος που αλλάζει» η νέα κυκλοφορία, δύο καλλιτεχνών που συναντιώνται, για μια ακόμη φορά.

Ο πάντα δημιουργικός Μιχάλης Μπουρμπούλης και ο Αλεξανδρινός συνθέτης Νικήτας Βοστάνης μετά την κυκλοφορία των «Εδώ Αλεξάνδρεια» (2013) και «Δεν νικιέται ο ήλιος» (2019), μας παρουσιάζουν, στην τρίτη αυτή συνάντησή τους, δέκα τραγούδια με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη και τη συμμετοχή της Μαρίας Σουλτάτου σε δύο τραγούδια.

Τραγούδια με ποιητική και καλλιτεχνική διάσταση, ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο μουσικό τους άκουσμα, τις ευρηματικές συνθέσεις του Νικήτα Βοστάνη αλλά και την εμπνευσμένη επιμέλεια της ορχήστρας από τον κιθαριστή Δημήτρη Παπαγγελίδη, και όλους τους μουσικούς - σολίστες που συνετέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η θεματολογία των τραγουδιών μάς ανοίγει προοπτικές και προβληματισμούς γύρω από σκέψεις, που είναι παράλληλα συνηθισμένες αλλά και μοναδικές, για πρόσωπα και πράγματα που είναι κοντά μας αλλά συγχρόνως δείχνουν μακρινά και ονειρικά. Οι στίχοι του Μιχάλη Μπουρμπούλη φωτογραφίζουν το σήμερα και μας «προφητεύουν» το αύριο. 

Ο Βασίλης Γισδάκης σε αυτές τις ηχογραφήσεις σε πλήρη ερμηνευτική ωριμότητα και ευαισθησία, ως βασικός ερμηνευτής του έργου, καθώς και η συμμετοχή της Μαρίας Σουλτάτου, αποτελούν συνέχεια της μέχρι τώρα καταξιωμένης πορείας τους, ερμηνεύοντας μεγάλους δημιουργούς αλλά και πλήθος συμμετοχών σε άλλες αξιόλογες κυκλοφορίες.
Βασίλης Γισδάκης
Στις ηχογραφήσεις του έργου συνεργάστηκαν οι μουσικοί Δημήτρης Παπαγγελίδης κιθάρα και μπάσο, Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη τσέλο, Στράτος Σαμιώτης κρουστά, Σπύρος Παγιάτης πιάνο και πλήκτρα, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί και Δημήτρης Κουφογιώργος μαντολίνο - μπαγλαμά.

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο στούντιο Μύθος από τον Σάκη Γκίκα, οι μακέτες από τον Σταύρο Βεργίδη ενώ συμβάλλουν στην εικαστική διάσταση της έκδοσης οι πίνακες του Αλεξανδρινού ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση, που υπήρξε προσωπικός και οικογενειακός φίλος του Νικήτα Βοστάνη από τα χρόνια της Αιγύπτου. Τα έργα παραχώρησαν τα δύο παιδιά του Κυρίτση, Βαρβάρα και Στέλιος.

«Είν' ο κόσμος που αλλάζει» λοιπόν, η έβδομη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική παρουσία του Βασίλη Γισδάκη που ευτύχησε να συναντηθεί με τους Νικήτα Βοστάνη και Μιχάλη Μπουρμπούλη σε μια εποχή που οι ολοκληρωμένοι κύκλοι τραγουδιών, με έμφαση στους δημιουργούς, όλο και λιγοστεύουν.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!