50 ακυκλοφόρητα τραγούδια των Stones μυστηριωδώς στο διαδίκτυο!

Πολλά από τα τραγούδια είναι άγνωστα ακόμη και για τους ειδικούς του Stones.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε μεγάλους μπελάδες μπήκαν οι δισκογραφικές εταιρίες των Rolling Stones και φυσικά οι ίδιοι καθώς διερευνούν τη διαρροή ενός απίστευτου μουσικού θησαυρού 50 ακυκλοφόρητων τραγουδιών τους που καλύπτουν την σχεδόν 60χρονη καριέρα τους και έχουν εμφανιστεί μυστηριωδώς στο διαδίκτυο!

Οι στούντιο αυτές ηχογραφήσεις είναι υψηλής ποιότητας και προέρχονται από τη δεκαετία του 60 με τον ιδρυτή της μπάντας Brian Jones, μέχρι τη δεκαετία του '70 με τον κιθαρίστα Mick Taylor, αλλά και την πρόσφατη εποχή με τον Ronnie Wood.
Rolling Stones with brian jones main
Ωστόσο, η κυκλοφορία τους αυτή την εβδομάδα σε πειρατικά CD «bootleg» και η διαθεσιμότητα σε διάφορους ιστότοπους θαυμαστών των Rolling Stones βάζει πολλούς σε μπελάδες που σπάνε το κεφάλι τους για το πώς απελευθερώθηκαν.

Πιστεύεται ότι τα τραγούδια αυτά προορίζονταν για μια επίσημη κυκλοφορία - δεδομένης της ποιότητας του στούντιο - και ότι οι χάκερ τα άρπαξαν ή κάποιος διέρρευσε το υλικό.

Οι Rolling Stones έχουν υπογράψει συμβόλαιο προς το παρόν στην Polydor στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Interscope στις ΗΠΑ - και οι δύο ανήκουν μέρος της Universal.

Η διαρροή φυσικά δημιούργησε τεράστιο ενθουσιασμό στους ιστότοπους των θαυμαστών των Rolling Stones που βρέθηκαν με την συλλογή τριών δίσκων στα χέρια που ονομάζεται απλά Fully Finished Studio Outtakes. Ανάμεσά τους είναι αυτό που πολλοί λάτρεις τους αποκαλούν ως μία από τις ιερές ηχογραφήσεις των γκρουπ : το αρχικό demo του It's Only Rock 'N Roll με τους David Bowie και Ronnie Wood πριν ενταχθεί η μπάντα.

Ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 1974 κατά τη διάρκεια ενός τζαμαρίσματος στο φημισμένο στούντιο The Wick στο τότε σπίτι του Ρόνυ Γουντ, στο Ρίτσμοντ.
Ron Wood portrait
Μερικά μέλη των Stones ήταν παρόντα σε αυτό το jam session, αλλά ο Mick Jagger ενθουσιάστηκε τόσο πολύ το άρεσε τόσο πολύ με το κομμάτι It's Only Rock 'N Roll που όχι μόνο χρησιμοποίησε το τραγούδι ως το επόμενο single της μπάντας, αλλά έγινε και το όνομα του επερχόμενου άλμπουμ τους.

Όταν το single τελικά βγήκε το φως, τα μέρη που έπαιζαν οι Ronnie Wood και David Bowie είχαν διαγραφεί. Στο υλικό που διέρρευσε υπάρχει η αρχική ηχογράφηση του It’s Only Rock ‘N’ Roll με την συμμετοχή των δύο!
bowie rolling stones
Άλλα τραγούδια στο σετ περιλαμβάνουν τραγούδια από κλασικά άλμπουμ, όπως Beggars Banquet, Sticky Fingers, Exile On Main Street και Black And Blue.

Πολλά από τα τραγούδια είναι άγνωστα ακόμη και για τους ειδικούς του Stones και περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τίτλους: Hands Off, Curtis Meets Smokey, Troubles A-Coming, 20 Nil και Every Time I Break Her Heart.

Ο γνωστός φανατικός οπαδός των Stones, Mike Andrews, οικοδόμος, 47 ετών, από το ανατολικό Λονδίνο, δήλωσε:

"Τώρα είναι εύκολα διαθέσιμο για όλους να ακούσουν αυτά τα πυροτεχνήματα! Ο τρόπος με τον οποίο διατέθηκαν αυτά τα 50 τραγούδια είναι ένα απόλυτο μυστήριο με ορισμένους οπαδούς να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν περίπτωση εγκλήματος στον κυβερνοχώρο να πειράξει κάποιος το θησαυροφυλάκιο του Stones”.
ROLLING STONES EARLY 1
Για την ώρα έχουν κυκλοφορήσει 500 CD με το ακυκλοφόρητο αυτό υλικό που κοστίζουν περίπου 50 λίρες το καθένα 3πλό CD.

Μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν στους ιστότοπους των Rolling Stones είναι :

Ο Hockenheim95 έγραψε: "Αυτά τα πράγματα είναι καταπληκτικά! Σε αυτήν την εκπληκτική ποιότητα πρέπει να έχουν κλαπεί από τα ψηφιακά αρχεία των Rolling Stones".

Ο Mathijs έγραψε: "Είναι φανταστικό, ακούγεται σαν πρόσφατη ηχογράφηση. Μακάρι να κυκλοφορήσει σε πολυτελή έκδοση Deluxe".

Οι U2Stonesfans έγραψαν: “Δεν βλέπω πώς η μπάντα δεν θα μπορούσε να είναι με κάποιο τρόπο σε αυτήν την κυκλοφορία. Μήπως κάποιος χάκερ από τον εσωτερικό κύκλο του γκρουπ έχει πρόσβαση στα αρχεία τους ;. Αυτά τα πράγματα είναι φανταστικά! Αφιερώνω τη μέρα μου για να ακούσω αυτό το στολίδι που κυκλοφόρησε".

*Οι πληροφορίες είναι από την βρετανική Sun

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!