15 χριστουγεννιάτικες προτάσεις

15 παραστάσεις & εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε αυτά τα Χριστούγεννα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

15 χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να απολαύσετε τις γιορτινές αυτές μέρες με τα παιδιά, τους φίλους και την οικογένειά σας.


Οι γιορτές είναι εδώ και δίνουν μια καλή ευκαιρία για οικογενειακές -και όχι μόνο- εξορμήσεις. Σε όλη την Αθήνα διοργανώνεται πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε ενδεικτικά κάποιες απ’ αυτές και περιλαμβάνουν προτάσεις για όλα τα γούστα.

1/12 - 7/1: «The Christmas Factory» στην Τεχνόπολη

Πέντε φορές και έναν καιρό... στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο όμορφα και μαγικά Χριστούγεννα του κόσμου! Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «The Christmas Factory» επιστρέφει γεμάτο εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και αμέτρητα δώρα.

Από 4/12 έως 5/1: Το Άστρο των Χριστουγέννων στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο)

Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση Του στον κόσμο μας. Η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

16 - 31/12: Χριστούγεννα 2017 στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τους επισκέπτες του με εορταστικές δράσεις, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και πολλές εκπλήξεις. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν ν’ απολαύσουν παιδικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά γλυκίσματα, αλλά και ν’ ανακαλύψουν το φετινό γούρι του Μουσείου με την ευχή «Αγαθή Τύχη».

16 - 30/12: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι» από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια χριστουγεννιάτικη διαστημική περιπέτεια σκιών γεμάτη χιούμορ και μουσική. Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης και η παρέα του ζουν μια τρελή περιπέτεια στο Διάστημα! Ο Μεγάλος Βεζίρης επιθυμεί να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο φεγγάρι, μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Μια ομάδα αστροναυτών με αρχηγό τον Καραγκιόζη, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή, έρχονται αντιμέτωποι με αλλόκοτα εξωγήινα πλάσματα…

16, 23 & 30/12: Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια από την Ομάδα «Χείλια λένε Παραμύθια» στο Half Note

Ιστορίες γεμάτες μουσικές χριστουγεννιάτικες, τοπία γιορτινά και χιονισμένα, αφηγούνται οι παραμυθούδες Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή. Ήχους αλλοτινούς, τραγούδια μελωδικά και μαγικά παίζει με την κιθάρα και τη φλογέρα του ο αρχιμουσικός του παλατιού, Γιάννης Ανθόπουλος.

17, 24/12 & 7/1: Πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ μυστηρίου και τέχνης στο Ξέφωτο του Πάρκου! Με οδηγό ένα χάρτη-τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου! Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ζωγραφιές και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών.

20/12: «Το ορατόριο των Χριστουγέννων» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Γέννησης μέσα από ένα θρησκευτικό έργο ανυπέρβλητης ομορφιάς. Μια ερμηνεία αναφοράς με όργανα από τους Musiciens du Louvre, ένα γαλλικό σύνολο που αποτελείται από τον Marc Minkowski και ένα εκλεκτό σύνολο μονωδών: τις σοπράνο Lenneke Ruiten και Ηélène Walter, τον κόντρα τενόρο Christopher Ainslie, την άλτο Helena Rasker, τους τενόρους Valerio Contaldo και Paul Schweinester καθώς και τον μπάσο James Platt.

21 & 22/12: Γιάννης Μαρκόπουλος «Τα Κάλαντα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μεταγράφει για τα εγγόνια του και για τα παιδιά όλου του κόσμου κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και άλλα μέρη της Ελλάδας που παρουσιάζονται στο Μέγαρο για πρώτη φορά.

21/12 - 4/1: Διονύσης Σαββόπουλος: Ο Σιδερόγιαννος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται σαν ένας άλλος παραμυθάς για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σιδερόγιαννου (The Iron John). Από αυτό το παραμύθι εμπνευσμένος, στήνει μια δική του αφήγηση, συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Το κοινό θα δει να ξετυλίγεται μπροστά του το μαγικό παραμύθι του Σιδερόγιαννου, του συναρπαστικού ταξιδιού ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του. Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα από τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ.

22/12: «My Musical Christmas» Γιάννα Βασιλείου & Αντώνης Βλάχος στο Gazarte

Η νεαρή τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, ετοίμασε μια γιορτινή συναυλία στην οποία πρωταγωνιστούν κλασικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια παιγμένα με τζαζ διάθεση και ενορχηστρώσεις.

22/12: «Christmas Songs» με τη Βικτωρία Ταγκούλη στο Ίδρυμα Κατακουζηνού

Μία βραδιά με χριστουγεννιάτικα κλασικά τραγούδια αλλά και γνωστές μελωδίες από μιούζικαλ. «Let it Snow», «Ave Maria», «Adeste fideles», «Hark the herald angels sing», «The Lord’s Prayer», «If God be with us», «Dreaming of a White Christmas» μερικά από τα μουσικά στιγμιότυπα της χριστουγεννιάτικης συναυλίας. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.

22 & 23/12: «Να τα πούμε;» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Μικρά και μεγάλα παιδιά, ερμηνευτές, πέντε συνθέτες, ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και ένας αφηγητής θα μας πούνε τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στην ιστορία του Γιώργου Κοροπούλη έξω χιονίζει, ο αφηγητής μας Μανώλης Μαυροματάκης λέει ένα παραμύθι για τη ζωή, τα Χριστούγεννα και τον χρόνο που κυλά!

23, 26, 27, 28 & 29/12: «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;» στον Κινηματογράφο Τριανόν

Μια διαφορετική και γεμάτη χιούμορ εκδοχή της ιστορίας των Μάγων των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη σκηνή του Τριανόν, μέσα από το καινούργιο παραμύθι της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου και την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.

27 & 28/12: «In the mood» με τον Μάριο Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Μάριος Φραγκούλης επιλέγει κλασικά χριστουγεννιάτικα ακούσματα, από το Jingle Bells (ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά τραγούδια) και το I’ll Be Home for Christmas (που ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά από τον Μπινγκ Κρόσμπι, το 1943) έως το Ave Maria του Φραντς Σούμπερτ και το Panis Angelicus σε στίχους Αγίου Θωμά Ακινάτη. Τραγούδια που αντιπροσωπεύουν τις αγαπημένες του Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (Tales of Christmas).

30/12: «Τα Χριστούγεννα του Elvis» με τον Δώρο Δημοσθένους στο Gazarte

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο live, με πρωταγωνιστή τον... Elvis Presley. Μια συναυλία που αποκαλύπτει το χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο του βασιλιά του rock'n'roll, έτσι όπως το ηχογράφησε και το παρουσίασε σε συναυλίες, κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής καριέρας του, που διεκόπη πριν 40 χρόνια, το 1977.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!