«Σύρα παλιά αρχόντισσα…» στους 100,6 fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Άγας συζητούν με τον Θανάση Γιώγλου για τη Σύρο… - και όχι μόνο- στο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (100,6 Fm). 

Tην Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, ταξίδεψε μέχρι τη Σύρο, παρέα με τα πανέμορφα τραγούδια που γράφτηκαν για το νησί, με καλεσμένο τον Συριανό μας φίλο, τον Γιάννη Άγα. Στην κουβέντα συμμετείχε τηλεφωνικά και ο Γιώργος Νταλάρας, άνθρωπος που αγάπησε και τραγούδησε τη Σύρο, τη δεύτερή του πατρίδα, όπως την αποκαλεί... Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στο facebook κατακλύστηκε από μηνύματα ακροατών, ενώ δεκάδες ήταν και οι Συριανοί που επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά… Την επόμενη εβδομάδα, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, η εκπομπή θα επαναμεταδοθεί από το κανάλι aigaiolive 95,8 του Δήμου Σύρου Ερμουπολης.

Δεκάδες τραγούδια έχουν γραφτεί για την ομορφιά και τα κάλλη της Σύρας, της πατρίδας του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μάνου Ελευθερίου καθιστώντας την, ένα από τα πιο πολυτραγουδισμένα ελληνικά νησιά.  Από τη δεκαετία του ’30 και τη θρυλική «Φραγκοσυριανή», μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια, η Σύρος ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τους δημιουργούς που την επισκέπτονται, αλλά και τους απλούς ταξιδιώτες, που, αν την επιλέξουν για πρώτη φορά για προορισμό τους, είναι βέβαιο, πως σύντομα θα ξαναπάνε… Ο υπογράφων δηλώνει τακτικός επισκέπτης και λάτρης του τόπου τούτου… 

Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 10 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραχωρηθεί σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά… Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.
 
*Ο τίτλος της εκπομπής προέρχεται από το τραγούδι «Σύρα παλιά αρχόντισσα» των Θοδωρή Ξυδιά-Πέτρου Ναπ.Φοντάνη
 
Video: Αφιέρωμα στη Σύρο και τα τραγούδια της, στην εκπομπή του Θανάση Γιώγλου «Εγώ, δεν έχω βγάλει το...ωδείο» στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 Fm). Καλεσμένος στο στούντιο ο Γιάννης Άγας, ενώ μιλά τηλεφωνικά ο Γιώργος Νταλάρας. 19  Φεβρουαρίου 2014.




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!