«Οι μαχαιριές» του Κορακάκη με τον Νταλάρα στο «Άλσος»

(VIDEO) Ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο από την πρώτη συναυλία του φετινού καλοκαιριού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο θερινό «Άλσος» στις 31 Μαΐου ξεκίνησε, μετά από πολύ καιρό, η μικρή καλοκαιρινή περιοδεία του ερμηνευτή. Στο πλευρό του, δυο ξεχωριστές ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, η Ασπασία Στρατηγού και η Βιολέτα Ίκαρη και η, όπως πάντα, καλοστημένη ορχήστρα του, που αποτέλεσαν οι μουσικοί: Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι, τραγούδι), Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα, φωνητικά), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν, φωνητικά), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, μπουζούκι, μπαγλαμά), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά) και Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα). Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, την ηχοληψία ο Βαγγέλης Κουλούρης και ο Αντώνης Ζαχόπουλος και τους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα απάνθισμα από την 54χρονη δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που πρωτοδισκογραφήθηκαν από άλλους ερμηνευτές, ηχογραφήθηκαν ξανά από τον Γιώργο Νταλάρα και συμπεριλήφθηκαν στην πολύ πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Η κασέτα του Μελωδία» που κυκλοφόρησε λίγο πριν το Πάσχα.

Ανάμεσα στα πιο καινούργια τραγούδια που ακούστηκαν στη συναυλία, ήταν και οι περίφημες «Μαχαιριές» σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Κορακάκη. Ένα εξαίσιο, απτάλικο ζεϊμπέκικο (μ’ένα μοναδικό σόλο του ερμηνευτή στην κιθάρα), που συμπεριλήφθηκε στα «Θαλασσινά παλάτια», το δίσκο της συνεργασίας Κορακάκη-Νταλάρα που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group τον Μάιο του 2016. Ένα δίσκο που νομίζω πως ακόμα «χρωστάει» και του «χρωστάμε»...

Το video με τις «Μαχαιριές» προέρχεται από το ξεχωριστό κανάλι του exarre στο youtube και η κεντρική φωτογραφία από τη σελίδα του «Άλσους» στο facebook.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως...

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Γιώργου Νταλάρα είναι το «Christmas Theater» στις 23 και 28 Ιουνίου (οι συναυλίες είναι ήδη sold out), η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 19 Ιουλίου, το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου και το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 22 και 26 Ιουλίου ο Γιώργος Νταλάρας θα συμμετάσχει σε δυο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον Δημήτρη Λάγιο, που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στην Κύπρο. Θα τραγουδήσεουν επίσης ο Δώρος Δημοσθένους, η Ασπασία Στρατηγού, η Βιολέτα Ίκαρη, το φωνητικό σύνολο Κύπρου «Διάσταση» και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου. Δυο συναυλίες που ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν και στον ελλαδικό χώρο...
02.Ntalaras afisa

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!