Όταν οι σπουδαίοι τραγουδιστές ηχογραφούσαν τα πρώτα τους τραγούδια (Μέρος 2ο)

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) To δεύτερο μέρος ενός ραδιοφωνικού αφιερώματος στις πρώτες ηχογραφήσεις σπουδαίων τραγουδιστών και τραγουδιστριών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Κάτι παιδιά που αγαπάνε το τραγούδι…»


Το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαΐου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θανάσης Γιώγλου στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm) ήταν αφιερωμένη στις πρώτες ηχογραφήσεις κάποιων από τους σημαντικότερους τραγουδιστές ή τραγουδίστριες, που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το 1957 και την Δούκισσα, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτούς που ασχολήθηκαν με το λαϊκό τραγούδι.

Αυτό ήταν το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα πρώτα τραγούδια. Το πρώτο μέρος είχε παρουσιαστεί την Τετάρτη 25 Απριλίου και περιλάμβανε ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1946 με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, μέχρι το 1967 και τον Γιάννη Καλατζή.

Όπως και στο πρώτο αφιέρωμα, μαζί με κάποια από τα τραγούδια, ακούστηκαν ηχογραφημένες μαρτυρίες των ερμηνευτών σχετικά με την πρώτη τους ηχογράφηση…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!