«Αντίλαλοι» και… προεκτάσεις των Γιώργου Μαλλίδη & Θάνου Σοφού

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα σε ένα ξεχωριστό και ξεχασμένο κύκλο λαϊκών τραγουδιών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ανέκδοτοι «Αντίλαλοι» με τον Σταύρο Καμπάνη


Με άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr στις 17 Αυγούστου 2018, αναφερθήκαμε στην ιστορία ενός ιδιαίτερου και ξεχασμένου κύκλου τραγουδιών, που δισκογραφήθηκε το 1961 από την Columbia και κυκλοφόρησε σε τρία μικρά δισκάκια 45 στροφών.

Αναφέρομαι στα έξι τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Μαλλίδη και στίχους του Θάνου Σοφού, που ηχογραφήθηκαν με το σημαντικό λαϊκό ερμηνευτή Σταύρο Καμπάνη και στις δεύτερες φωνές την Καίτη Θύμη και αποτέλεσαν τον κύκλο «Αντίλαλοι».

Όσον αφορά τους μουσικούς, γνωρίζουμε πως έπαιξαν μπουζούκι ο Χάρης Λεμονόπουλος και ακορντεόν ο Λέανδρος Κοκκόρης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και τα έξι τραγούδια παραμένουν μέχρι σήμερα ανέκδοτα σε lp ή cd, ανεβάζοντας ιδιαίτερα την τιμή των πρωτότυπων μικρών δίσκων στο «χρηματιστήριο» των μεταχειρισμένων (ακόμα κι αν υπάρχουν αναρτημένα στο youtube).
1.Sofos Mallidis Antilaloi
Το άρθρο αυτό έδωσε την αφορμή στο φίλο ραδιοφωνικό Αλέξη Βάκη, να αφιερώσει, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, μια ολόκληρη εκπομπή στους «Αντίλαλους» και να με προσκαλέσει στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 fm» για να τη διαμορφώσουμε μαζί. Κι όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσα να αρνηθώ…

Εκτός από τα έξι τραγούδια των «Αντίλαλων», στην εκπομπή ακούστηκαν κάποια ακόμα τραγούδια του Γιώργου Μαλλίδη και του Θάνου Σοφού στο ίδιο ηχητικό μοτίβο, που αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο και τη συνέχειά τους…
4. Vakis Gioglou Antilaloi
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!