Πέθανε ο στιχουργός Θάνος Σοφός αλλά αναβλήθηκε η ταφή του

Διατάχθηκε νεκροψία. 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/04/2024
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βετεράνος στιχουργός Θάνος Σοφός έφυγε από τη ζωή στις 24 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών.

Ο Σοφός ήταν ένας ασύνορος πολυγραφότατος στιχουργός που κινήθηκε με αξιώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του τραγουδιού.

Ενδεικτικά: «Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί», «Άσπρες κορδέλες», «Και η βάρκα γύρισε μόνη», «Σε είδα να κλαδεύεις», «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» μέχρι «Εμείς ταιριάζουμε», «Είσαι παντού και πουθενά» αλλά και «Μπαγλαμάδες και μπουζούκια» και «Χάρε φονιά».

Δηλαδή από Βέμπο, Γούναρη, Πολυμέρη, Μαρούδα, Βογιατζή και Χατζοπούλου έως Μαρινέλλα, Μπιθικώτση, Μοσχολιού, Κόκοτα και Πουλόπουλο αλλά και Πόλυ Πάνου, Μανώλη Αγγελόπουλο, Στράτο Διονυσίου, και, και, και…

Στίχους έγραψε και η κόρη του Θάνου Σοφού, Ρόνη.

Όπως διαβάζουμε σε μια σειρά δημοσιευμάτων (newpost.gr, avecnews.gr, irafina.gr) ο Θάνος Σοφός επρόκειτο να ταφεί στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης 26/04/24. Η κηδεία του όμως αναβλήθηκε αιφνιδίως καθώς άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον, αμφισβήτησε ότι ο σπουδαίος στιχουργός έφυγε από φυσικά αίτια και ζήτησε να διεξαχθεί νεκροψία λόγω της μεγάλης περιουσίας που αφήνει πίσω του.

Ο Θάνος Σοφός γεννήθηκε στο Θησείο στις 14 Απριλίου 1925. Όπως πληροφορούμαστε ήταν επίσης χρυσοχόος με ειδίκευση στους πολύτιμους λίθους.

Το τελευταίο τραγούδι του, που ηχογραφήθηκε όσο βρισκόταν στην ζωή ο Θάνος Σοφός, είναι το «προφητικό» «Ζούμε μια ψεύτικη ζωή».

Σε αυτό τους στίχους συνυπογράφουν ο Σοφός με τον Στάθη Τζωρτζόπουλο.

Η μουσική και η ερμηνεία είναι του Χρήστου Νικολόπουλου.

Υπάρχει μάλιστα μια ευρηματική η αναφορά του ονόματος του Θάνου Σοφού στο πρώτο κουπλέ, που ακόμα και για όσους δεν τον αναγνωρίζουν, ο στίχος λειτουργεί, καθώς θα μπορούσε να είναι… ο φίλος Θάνος, ο σοφός.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!