Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην «Αυλή των Χρωμάτων»

(PHOTOS) Το άλμπουμ «Κάψτε το σπίτι» με τον Άρη Βλάχο και την Αναστασία Έδεν, που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, ακούστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή!

«Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου»


«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στον ποιητή του καιρού μας Μάνο Ελευθερίου!

Σκοπός αυτής της σύναξης φίλων και συνεργατών δεν ήταν να γίνει μια αναδρομή στο έργο του μεγάλου δημιουργού, αλλά να αναδειχθεί το έργο του Μάνου Ελευθερίου στο σήμερα.

Το ακυκλοφόρητο τραγούδι του συνθέτη Κώστα Λειβαδά που ακούστηκε στο πιάνο, η παράσταση «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων» σε σκηνοθεσία της Κίρκης Κάραλη, που μόλις ανέβηκε στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, το άλμπουμ «Κάψτε το σπίτι» με τον Άρη Βλάχο και την Αναστασία Έδεν, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group και ακούστηκε για πρώτη φορά στην «Αυλή των Χρωμάτων»!
DSC 4551
Ιστορίες και αναμνήσεις διανθισμένες πάντα με το λεπτό και κοφτερό χιούμορ του μεγάλου μας ποιητή και η αγάπη των ανθρώπων προς το πρόσωπό του.

Ο Μάνος έφυγε, ο Μάνος είναι εδώ! Μέσα από νέα δημιουργήματα!

Επίσης καλεσμένος ο ομότεχνός του Κώστας Φασουλάς, αλλά και η καρδιακή του φίλη και μουσική παραγωγός Μαρίνα Λαχανά, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης.
DSC 4583
Η Αλίνα Κοστοβόλου, η οποία έκανε τη θεατρική διασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων» μαζί με τη σκηνοθέτιδα Κίρκη Κάραλη, μιλά για την πρεμιέρα στη Σύρο και τραγουδά μαζί με την ηθοποιό Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου τραγούδια από την παράσταση, με τη συνοδεία της πιανίστριας Λουκίας Παλαιολόγου.

Ο Κώστας Κάππας μιλά για τη μοναδική ευκαιρία να ερμηνεύσει τον Σαίξπηρ, που ο Ελευθερίου μέσα στο μυθιστόρημά του τον βάζει να επισκέπτεται όλους αυτούς που έπαιξαν στα έργα του και τους επισκέπτεται λίγο πριν από τη μετάβασή τους στην απέναντι όχθη!

Ο Δημήτρης Μαύρος μιλά για το ρόλο του, τον Άγγελο Πινά, έναν ξεπεσμένο αριστοκράτη που δεν έδειξε ποτέ και σε κανέναν την ψυχή του.

Η Ολυμπία Σκορδίλη, η οποία υποδύεται τον υποβολέα εξηγεί ότι ο πραγματικός πρωταγωνιστής ενός θιάσου, ειδικά σε περιοδεία είναι αυτός, ενώ ο Στέλιος Γούτης ο παλιός θεατρίνος αφηγείται τους απολαυστικούς διαλόγους που έχει με τον ίδιο τον Σαίξπηρ, όταν αυτός τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο! Τέλος, η Ειρήνη Κονίδου, η οποία υποδύεται τη γλυκιά παραμάνα, μιλά για το ρόλο της που σκορπά γύρω της αγάπη και καλοσύνη.
DSC 4527
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λίγδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates