Αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου Κώστα Χατζηδουλή

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Κώστας Χατζηδουλής «στων αγγέλων τα μπουζούκια»


Ήταν 17 του περασμένου Απρίλη, όταν πληροφορηθήκαμε πως έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο σπουδαίος ερευνητής, ο «Ρακοσυλλέκτης» Κώστας Χατζηδουλής.

Στον Κώστα Χατζηδουλή χρωστάμε εκατοντάδες συλλογές δίσκων με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τις οποίες είχε επιμεληθεί, αλλά και πολλές δισκογραφικές παραγωγές, μέσα στις οποίες πρωτοδημοσιεύθηκαν ανέκδοτα τραγούδια δημιουργών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Μπαγιαντέρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Κώστας Βίρβος και πάρα πολλοί άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χατζηδουλής είχε υπογράψει μια σειρά από ξεχωριστά λευκώματα και βιβλία, ανάμεσα στα οποία ήταν οι βιογραφίες του Βασίλη Τσιτσάνη και του Γιάννη Παπαϊωάννου.

Αυτονόητα λοιπόν, την Τετάρτη 22 Μαΐου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, θα είναι αφιερωμένη στο έργο του Κώστα Χατζηδουλή. Θα ακουστεί μια επιλογή από τα δεκάδες τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από δισκογραφικές παραγωγές του Χατζηδουλή (κάποια σε στίχους δικούς του), από το 1975 και τον «Πολιτευτή» του Διονύση Σαββόπουλου με τον Θέμη Ανδρεάδη, μέχρι το 2016 και τα τραγούδια του δίσκου «Καθ’ οδόν» σε μουσική του Διονύση Κυπριώτη, με τις φωνές του Μανώλη Μητσιά και της Δήμητρας Γαλάνη.

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates