Ο Γιώργος Νταλάρας στο Δεύτερο για τον Κώστα Χατζηδουλή

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Συγκινημένος ο ερμηνευτής αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηδουλή


Αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου ερευνητή Κώστα Χατζηδουλή ήταν η εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη «Το κλειδί του Σολ» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου. Ο Κώστας Χατζηδουλής ή «Ρακοσυλλέκτης», όπως είχε επιλέξει ο ίδιος να τον αποκαλούν, έφυγε πριν από δυο μέρες από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό (με όλη τη σημασία των λέξεων «μεγάλο» και «δυσαναπλήρωτο»).

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια από δισκογραφικές δουλειές που επιμελήθηκε ο Κώστας Χατζηδουλής, ενώ στο δεύτερο ημίωρο στο στούντιο παραβρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος έκανε μια μικρή αναδρομή στη σχέση του με τον Χατζηδουλή, που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ο «Ρακοσυλλέκτης» επιμελήθηκε ή συνεργάστηκε με τον Νταλάρα σε μια σειρά από δισκογραφικές δουλειές, όπως ήταν το διπλό άλμπουμ «50 χρόνια ρεμπέτικο τραγούδι», τα «Ρεμπέτικα της κατοχής», το «Τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου», τα cd «Εμείς οι Έλληνες» και «Ασεβή τροπάρια» και το cd single με τη ζωντανή ηχογράφηση της πρόβας του Βασίλη Τσιτσάνη με τον Γιώργο Νταλάρα στο «Χάραμα» το 1979.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του Σιδερή Πρίντεζη στον Κώστα Χατζηδουλή. Θα μιλήσουν ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Στέλιος Βαμβακάρης, οι οποίοι είχαν επανειλημμένως συνεργαστεί με τον Κώστα Χατζηδουλή.

Στο video μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα στον Σιδερή Πρίντεζη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!