Κώστας Χατζηδουλής - Ένας «ρακοσυλλέκτης» «στων αγγέλων τα μπουζούκια»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στο έργο του Κώστα Χατζηδουλή


Ήταν 17 του περασμένου Απρίλη, όταν μάθαμε πως έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο σπουδαίος ερευνητής, ο «ρακοσυλλέκτης» Κώστας Χατζηδουλής.

Στον Κώστα Χατζηδουλή χρωστάμε εκατοντάδες συλλογές δίσκων με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τις οποίες είχε επιμεληθεί, αλλά και πολλές δισκογραφικές παραγωγές, μέσα στις οποίες πρωτοδημοσιεύθηκαν ανέκδοτα τραγούδια δημιουργών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Μπαγιαντέρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Κώστας Βίρβος και πάρα πολλοί άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χατζηδουλής είχε υπογράψει μια σειρά από ξεχωριστά λευκώματα και βιβλία, ανάμεσα στα οποία ήταν οι βιογραφίες του Βασίλη Τσιτσάνη και του Γιάννη Παπαϊωάννου.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, ήταν αφιερωμένη στο έργο του Κώστα Χατζηδουλή. Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκε μια επιλογή από τα δεκάδες τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από δισκογραφικές παραγωγές του Χατζηδουλή (κάποια σε στίχους δικούς του), από το 1975 μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια…
01.Μάιος1975.Παρουσίαση Ρεμπέτικης Ιστορίας LOGO
Παρουσίαση της σειράς δίσκων «Ρεμπέτικη ιστορία» τον Μάιο του 1975. Από αριστερά: Στέλιος Κηρομύτης, Στελλάκης Περπινιάδης, Οδυσσέας Μοσχονάς, Κώστας Χατζηδουλής, Σοφία Μιχαλίτση, Δημήτρης Γκόγκος (Μπαγιαντέρας)
02.Συναυλία με ρεμπέτικα LOGO
Συναυλία στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης το 1977. Από αριστερά: Δήμητρα Γαλάνη, Στέλιος Κηρομύτης, Λιζέτα Νικολάου, Κώστας Ρούκουνας, Κώστας Χατζηδουλής

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!