Τι καιρό θα έχει την Πρωτομαγιά

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/04/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συννεφιές, τοπικές βροχές και 20άρια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα έχει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Βροχές αναμένεται να σημειωθούν το πρωί της Παρασκευής στα νότια της Πελοποννήσου και την Κρήτη, ενώ όσο πλησιάζει το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα ξεσπούν μπόρες.

Στην Αττική σήμερα ίσως σημειωθούν προς το απόγευμα κάποιες βροχές γύρω από την Πεντέλη και την Πάρνηθα, με τον υδράργυρο, ωστόσο, να αγγίζει ακόμα και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα είναι ακόμα μία ημέρα αστάθειας, όπως και η Κυριακή, όπου το θερμόμετρο θα δείξει έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τον καιρό το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του Απριλίου, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως μέχρι και το τέλος του Μήνα, λίγο δηλαδή πριν την αργία της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αυτής της εβδομάδας. Θα έχει δηλαδή και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Σήμερα, στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 21 με 22 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!