Καιρός: Έρχονται 35άρια και σκόνη

Αυγουστιάτικες θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη τα επόμενα 24ωρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Εντυπωσιακή θα είναι και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα», τονίζει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός θα κινηθεί:

"35άρια, σκόνη,υγρασία και λασποβροχές…".

Μετά τα χιόνια και τις καταιγίδες αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Από την Δευτέρα θα έχουμε νέο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/4.Μάλιστα το επεισόδιο θα είναι έντονο την Τρίτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την Τετάρτη στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.Επίσης την Τρίτη στο Ιόνιο ,τα ηπειρωτικά ( και Αττική και Θεσσαλονίκη ) και στο βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και λασποβροχές.

Οι νοτιάδες το διήμερο τρίτη Τεταρτη θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ στα νοτιότερα πελάγη και στο ανατολικό Αιγαίο.

Εντυπωσιακή θα είναι και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά σε πρώτη εκτίμηση:

ΚΡΗΤΗ 33-35
ΗΛΕΙΑ 31
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 30
ΑΧΑΪΑ 30
ΜΕΣΣΗΝΙΑ 29
ΑΤΤΙΚΗ 24-25
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-21».

καιρός-496x430.webp

Η πρόγνωση Κολυδά

ΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

– Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Αυξημένη η σκόνη το επόμενο διήμερο, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αύριο Τρίτη . Υπομονή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όπου θα απομακρυνθεί γρήγορα από δυτικά προς ανατολικά.

– Ο καιρός από Τετάρτη και μετά “γυρίζει” σε Δ-ΒΔ και περίπου μέχρι το τέλος της εβδομάδος η σκόνη δεν θα μας απασχολήσει ξανά», γράφει αναλυτικά ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!