«Περιμέναμε το τέταρτο κύμα, αλλά όχι τόσο σύντομα. 60% η αύξηση στο ιικό φορτίο»

«Να αναλογιστούμε τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τεράστια αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα δείχνουν τα αποτελέσματα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αύξηση που αγγίζει το 60%.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης τόνισε στην ΕΡΤ ότι «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα».

Ο Ν. Θωμαΐδης συμπλήρωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

«Πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί από Σεπτέμβριο και κυρίως τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία. «Αυτό πρέπει να το τονίσει κάποιος από τώρα γιατί η επίδραση της κατάστασης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των φοιτητών είναι δραματική. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έναν χρόνο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!