Έκκληση για μέτρα από τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο

Στο επίκεντρο ξανά, μάσκες και εμβόλια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι λόγω της έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων "Xρειάζεται μεγάλη προσοχή", επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά και νοσηρότητα μετά την περίοδο των γιορτών. Παράλληλα τόνισε ότι χρειάζονται και κάποια μέτρα.

Συστάσεις για μάσκες και εμβόλια

Ειδικότερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στις αναπνευστικές ιώσεις τονίζοντας ότι μετά τις γιορτές τα δεδομένα έχουν επιβαρυνθεί. Αναφερόμενος στις ιογενείς λοιμώξεις αναπνευστικού που απειλούν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού δήλωσε ότι η νόσος μπορεί να είναι βαριά και πολλές φορές από αποδιοργανώνει την υφιστάμενη νόσο και έτσι συχνά οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν στα νοσοκομεία με αποδιοργάνωση της καρδιακής ανεπάρκειας, της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και άλλων υποκείμενων νοσημάτων λόγω της Covid.
 
"Υπάρχει το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον ιό, ιδιαίτερα για αυτές τις δύσκολες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά υπάρχει και το εμβόλιο για τη γρίπη. Σύντομα θα υπάρχει εμβόλιο και για τον ιό για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό". Ειδικότερα τόνισε ότι πλέον οδηγούμαστε σε μια ετήσια δόση για τον κορωνοϊό με επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα καλύπτει τα στελέχη που υπήρχαν τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, «Αυτήν τη στιγμή τα εμβόλια που έχουνε γίνει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στη χώρα μας είναι 1 – 2 εκατ. ο πληθυσμός που έχει προδιάθεση για σοβαρές εκβάσεις λοιμωδών νοσημάτων", είπε.

Επισήμανε ότι στον τομέα του εμβολιασμού είμαστε πίσω και σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει μια τέτοια ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Απαραίτητη η μάσκα στο νοσοκομείο


Ερωτηθείς για την θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι ο καθένας πια γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια με τον κορωνοϊό. "Στα νοσοκομεία νομίζω ότι είναι αναγκαίο. Είναι αυτονόητο. Όλοι οι υγειονομικοί καταλαβαίνουμε ότι στο νοσοκομείο, με αυτή την διασπορά, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι από αυτοί που κυκλοφορούν στην κοινότητα". Γι αυτό όπως είπε η "Mάσκα θα πρέπει να υπάρχει παντού μέσα στα νοσοκομεία, από όλους, από τους γιατρούς, από τους συνοδούς, από τους διοικητικούς υπαλλήλους, από όλους στο χώρο του νοσοκομείου".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!