Περιφερειάρχης Αττικής ο Χαρδαλιάς - Στον β' γύρο ο Μπακογιάννης

«Περίπατος» του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά - Οι 7 περιφέρειες που «καθαρίζουν» από τον α' γύρο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν απόλυτο φαβορί, ο Νίκος Χαρδαλιάς όπως όλα δείχνουν εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας το 46,53% στο 37,% της ενσωμάτωσης, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος.

Όσον αφορά τους Δήμους, με ενσωματωμένο το 27% των εκλογικών τμημάτων, στον Δήμο Αθηναίων,ο Κώστας Μπακογιάννης, αν και διατηρεί μεγάλο προβάδισμα, δεν συγκεντρώνει το 43% και συνεπώς θα δώσει μάχη στον δεύτερο γύρο με τον Χρυσόστομο Δούκα, ο οποίος αποδείχθηκε η έκπληξη των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη δημαρχία την επόμενη Κυριακή. 

Ο Γιάννης Μώραλης, θα βρίσκεται ξανά στο τιμόνι του δήμου, εξασφαλίζοντας ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 70%. Επίσης, από την πρώτη Κυριακή εκλέγουν δήμαρχο οι δήμοι Ηρακλείου Κρήτης και Λαρισαίων.

Στον αντίποδα, εκτός από τον Δήμο Αθηναίων, στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι των δήμων Πατρέων και Θεσσαλονίκης.

Οι 7 περιφέρειες που «καθαρίζουν» από τον πρώτο γύρο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα προηγείται με 59,14%.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης φέρεται να συγκεντρώνει 56,06%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 60,64%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με 66,54% προηγείται ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προηγείται ο Φάνης Σπανός με 48,10%

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης σάρωσε με 78,54% (έχοντας τη στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)

Αντίθετα, σε τέσσερις περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στον β' γύρο, ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται στο όριο του σφάλματος για το τι τελικά θα γίνει.

Επανεκλογή δημάρχων στην Αττική

Θριαμβευτική επανεκλογή από τον α' γύρο εξασφαλίζουν τουλάχιστον 10 δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής, με ποσοστά από περίπου 70% έως και σχεδόν 85%.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχόμενη θητεία. Για τρίτη φορά επανεκλέγονται οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Παππούς στη Φυλή, Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι και Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο.

Για δεύτερη φορά επανεκλέγονται άνετα ο Σπύρος Βρεττός ως δήμαρχος Αχαρνών και ο Γιώργος Τσίρμπας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Άνετη επικράτηση, τέλος, πρόσφεραν οι εκλογείς του Δήμου Κηφισιάς στον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!