Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 22.00 τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Ποιοι προηγούνται στους μεγάλους Δήμους - Περιφέρειες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον αρχίζει η διαλογή των ψήφων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Δήμος Αθηναίων - Περιφέρεια Αττικής

Στην πρώτη  πολύ μικρή ενσωμάτωση με συμμετοχή στο 26,57%, στον Δήμο Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 40,87%. Δεν είναι βέβαιο ακόμη εάν θα ξεπεράσει το όριο του 43% ή εάν θα πάει σε β' γύρο. Η έκπληξη ωστόσο συνίσταται στην δεύτερη θέση για την οποία προσώρας μάχονται ο Χάρης Δούκας με 15,75%, ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) με 11,89% ενώ τέταρτος έρχεται ο Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 11,5%. Στην πέμπτη θέση ο Ηλία Κασιδιάρης με 9,45%

Στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται το καθαρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εκτιμάται, ότι θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο Γιάννης Πρωτούλης.

Δήμος Πειραιά

Στον Δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει το 69,28%. Στη δεύτερη θέση, με 14,3%, βρίσκεται ο Νικόλαος Αμπατιέλος, ενώ στο 12,2% βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης, στο 3,4% ο Θανάσης Διαβολάκης και στο 1,9% ο Κ. Νιζάμης.

Θεσσαλονίκη - Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Exit Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι, θα χρειαστεί οι Θεσσαλονικείς να πάνε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή.

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη Κυριακή φαίνεται ότι εκλέγεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς μέχρι στιγμής συγκεντρώνει ποσοστό 60,8%.

Δήμος Πατρέων

Καθαρή νίκη, από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στον Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δείχνουν τα αποτελέσματα Exit poll

Πρόκειται για το Exit Poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και peloponnisos FM 104.1 για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αφορά στο εκλογικό σώμα στην Πάτρα με αναγωγή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων DATA Consultants

Δήμος Βόλου - Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ποσοστό 50%-55%  εκτιμάται ότι συγκεντρώνει ο Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με το πρώτο exit poll, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (08.10.2023),  το Ράδιο ΒΕΡΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του exit poll για τον δήμο Βόλου.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 33,86%.

Περιφέρεια Κρήτης

Προηγείται ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκη, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 78,21%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,34%.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!