Ανατροπή στον Δήμο Αθηναίων: Νίκη του Χάρη Δούκα

Τον συνεχάρη ο Κώστας Μπακογιάννης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αλλάζει χέρια ο Δήμος Αθηναίων, καθώς ο Χάρης Δούκας έκανε την μεγάλη ανατροπή και επικράτησε έναντι του Κώστα Μπακογιάννη. 

Με καταμετρημένο το 97%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 56% και ο Κώστας Μπακογιάννης 44%

“Μετά τη μεγάλη έκπληξη του πρώτου γύρου, περιμένουμε – και το πιστεύουμε – την ανατροπή”, είχε δηλώσει την Παρασκευή ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Η μεγάλη αποχή - η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 24%, καθώς δεν υπήρχε παράλληλη εκλογή στην Περιφέρεια Αττικής - φαίνεται ότι ευνόησε τον Χάρη Δούκα, που έχει λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Μπακογιάννης είχε συγκεντρώσει ποσοστο 41,35% και ο Χ. Δούκας 14,19%.

Η αντίδραση από το επιτελείο του Χάρη Δούκα

Παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία, γρήγορα το επιτελείο του επιβεβαίωσε την καθαρή νίκη, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας.

«Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία. Πάρτε αυτή την αναμέτρηση στα χέρια σας, για τη ΝΙΚΗ της Αθήνας. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε», είχε δηλώσει ο κ. Δούκας νωρίς το πρωί προσερχόμενος στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Αλλάζει χέρια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Άνετη νίκη για τον Στέλιο Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει η πρώτη ενσωμάτωση των επίσημων αποτελεσμάτων, όπου ο κ. Αγγελούδης συγκεντρώνει ποσοστό 67,22% σε ποσοστά ενσωμάτωσης 70%, έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος κυμάνθηκε σε ποσοστό 32,78%.

Παράλληλα, κυριαρχία Αγγελούδη στις μετακινήσεις ψηφοφόρων δείχνει το exit poll της εταιρίας Interview. Συγκεκριμένα, 94,4% των ψηφοφόρων του Σπύρου Πέγκα στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη έναντι του 5,6% το οποίο ψηφίζει τον Κ. Ζέρβα. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Δρόσου Τσαβλή, το 80,4% ενισχύει την υποψηφιότητα του Στ. Αγγελούδη ενώ το 19,6% ψηφίζει υπέρ του Κ. Ζέρβα.

Άνετη επικράτηση Πελετίδη στην Πάτρα

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

Νίκη Κουρέτα στη Θεσσαλία - Ντέρμπι στην Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου αναμενόταν μεγάλο ντέρμπι, αναδείχθηκε νικητής ο Δημήτρης Κουρέτας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρέτας καταγράφει ποσοστό 59,6%, ενώ ο Κώστας Αγοραστός 410,40%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου δίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Πτωχό (52%) και τον Πέτρο Τατούλη (48%) με την ενσωμάτωση στο 85%.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!