Ζεστή υποδοχή στις «Ανάσες» με σπουδαίους ερμηνευτές

(VIDEO & PHOTOS) Με τους Ελένη Δήμου, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο Φαίη Μάτσου και τον Χρήστο Παπαδόπουλου παρουσιάστηκαν οι «Aνάσες» του Κωνσταντίνου Στρατή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα βιβλίο - cd με ποιήματα και στίχους του γιατρού Κωνσταντίνου Στρατή. Τα τραγούδια που γεννήθηκαν απ τις «Aνάσες» μελοποιήθηκαν από τον Χρήστο Παπαδόπουλο και ερμηνεύτηκαν από τους Ελένη Δήμου, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Φαίη Μάτσου.

Ένα ακόμη τραγούδι (Η σκόνη) φέρει την συνθετική υπογραφή του Θαλή Τριανταφύλλου και ερμηνεύεται από το Χρήστο Δάντη, που δεν ήταν παρών στην παρουσίαση του έργου στον ασφυκτικά γεμάτο και καλαίσθητο χώρο του Arthens.

Ο χειρουργός Κωνσταντίνος Στρατής, αποδείχτηκε υποδειγματικός οικοδεσπότης και ιδιαίτερα λαοφιλής καθώς στην αίθουσα δεν έπεφτε κυριολεκτικά ούτε καρφίτσα.

Την παρουσίαση και το συντονισμό είχε ο Αλέξανδρος Καρατζάς. Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης και ο περίφημος ηχολήπτης της Columbia Γιάννης Παπαϊωάννου. Ο πρώτος στάθηκε στην ειδική έλξη των γιατρών με το τραγούδι, στους συντελεστές των τραγουδιών και στην αποδοτική σχέση που έχει σαν στιχουργός ο ίδιος με τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Φίλα με, Αυτή η γη έχει φωνή, Αρχιπέλαγος κ.ά) ενώ επισήμανε τις στιχουργικές αρετές του Στρατή, με τον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε αισθάνεται συγγένεια ως δημιουργός.
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου με αφορμή τις «Ανάσες» γύρισε τον χρόνο πίσω στις δημιουργικές στιγμές στις αίθουσες ηχοληψίας στον Περισσό όπου πρωταγωνίστησε.

Η Ευδοκία Πετροπούλου, καρδιολόγος, στενή συνεργάτης του Μαγκντί Γιακούμπ, μίλησε για την ευαίσθητη γραμμή που συνδέει τη μουσική με την ιατρική και το ξεχωριστό χαρακτήρα του και συνάδελφου της Στρατή.

Το ευχαριστώ του τελευταίου σε όλους τους παρευρισκομένους αλλά καις τις εκδόσεις Φίλντισι και τη Σύσση Καπλάνη προλόγισε την ζωντναή παρουσίαση των τραγουδιών από μια εξαιρετική ομάδα μουσικών την οποία διύθυνε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Θερμό χειροκρότημα, μαγικές ερμηνείες προικισμένων καλλιτεχνών, ιδανικός επίλογος μια ξεχωριστής βραδιάς.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!