Ο Πέτρος, ο Λύκος και ο Σαββόπουλος… στο Ακροπόλ (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές που ακολουθούν είναι παραδοσιακά η εποχή όπου ξυπνάει το παιδί μέσα μας και…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

λόγω της περιόδου μπορεί πιο εύκολα να βγει και να εκφραστεί. Το παιδί λοιπόν του δικού μου εαυτού άδραξε την ευκαιρία να πάει στο θέατρο Ακροπόλ και να ακούσει το Διονύση Σαββόπουλο να αφηγείται το ρώσικο παραμύθι του Προκόφιεφ «Ο Πέτρος κι ο Λύκος». Το θέατρο ήταν γεμάτο τόσο με παιδιά όσο και με τους συνοδούς τους, γονείς και παππούδες, οι οποίοι φαίνονταν ότι δεν πήγαν για να κάνουν απλά ένα χριστουγεννιάτικο χατίρι των παιδιών αλλά και για δική τους ευχαρίστηση.

Η όλη παραγωγή ήταν εξαιρετική, με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της ΕΡΤ να ντύνει μουσικά την αφήγηση του Σαββόπουλου και ο ίδιος ο Σαββόπουλος ήταν ένας μαγικός παραμυθάς.

Ένας παραμυθάς βγαλμένος από μια άλλη εποχή, πολύ πιο τρυφερή, ο οποίος είχε την ικανότητα να σε ρουφήξει μέσα στο παραμύθι του και να σε κάνει κυριολεκτικά να ζεις μέσα σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της αφήγησής του.

Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα, να βλέπω το Σαββόπουλο που τον έχω συνηθίσει σε διαφορετικούς ρόλους επάνω στη σκηνή, να είναι ένας γλυκύτατος παππούς, ο οποίος απευθύνονταν στα παιδιά με τεράστια τρυφερότητα και εκείνα του το ανταπέδιδαν κατακλύζοντας τη σκηνή με τις λιλιπούτιες παρουσίες τους, τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί του.

Ο Σαββόπουλος όμως δεν άφησε παραπονεμένα ούτε τα μεγάλα παιδιά. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης τραγούδησε γνωστά τραγούδια του μαζί με το ακροατήριο κάνοντας «ένα», όλο το θέατρο.

Τα δύο πράγματα που μου έμειναν από την παράσταση, είναι, πρώτον το γεγονός ότι κάποια παιδιά – αρκετά γύρω στα 10 τους - γνωρίζανε τους στίχους των τραγουδιών του Σαββόπουλου, πράγμα άξιο συγχαρητηρίων για τους γονείς των παιδιών αυτών και δεύτερον λυπήθηκα που δε συνόδευα κάποιο παιδί στην παράσταση για να του χαρίσω αυτήν την εμπειρία.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα
Τηλ. 210-3643700

Έως τις 7 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη Δεκεμβρίου Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 18.00
Τιμές εισιτηρίων : 8, 10, 15, 20 (παιδικό), 16, 20, 30, 40
Κάθε Πέμπτη θα ισχύει γενική είσοδος 10 ευρώ
Σημεία πώλησης : Ιπποκράτους 9-11, www.ticketservices.gr , βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!