Η πρόβα του Σταύρου Ξαρχάκου – «Το τραγούδι αλλιώς!»

(PHOTOS) Μοναδική εμπειρία-δίδαγμα να παρακολουθείς έναν μουσικάνθρωπο βγαλμένο από τα μοναδικά σμιλεμένα καλούπια των
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«χαρισματικών» που πλάθονται μόνο μια φορά. Ο Σταύρος Ξαρχάκος εν δράσει θυμίζει ένα ταπεινό γίγαντα. Γνώστης των ιδιαίτερων δυνατοτήτων του δίχως την παραμικρή έπαρση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα» και παρεμβαίνει μεστά και ουσιαστικά, σαν ήρεμη δύναμη, εκεί που οι συνθήκες και οι στιγμές το απαιτούν.

Η συζήτησή μαζί του επικεντρώνεται στον ήχο, που είναι και ένα από τα κομβικά ζητούμενά του: «Αν δεν περνάς εσύ καλά όταν είσαι στη σκηνή, μοιραία το μεταφέρεις στον κόσμο, και το αντίθετο…» εξηγεί και εξηγείται.

Η «ξακουστή» τελειομανία του προκύπτει απ’ τον συμπυκνωμένο πλούτο που κουβαλά. Νότα νότα, φράση φράση επεξεργάζεται δεξιοτεχνικά τις πολύτιμες πρώτες ύλες του και «κοινωνεί» τα σταλάγματά του. Κάθε τραγούδι αλλιώς… το τραγούδι - σαν τέχνη, αντίληψη και τρόπο ύπαρξης- αλλιώς… Αυτή η φράση που «επινοήσαμε» σαν υπότιτλο του ogdoo.gr ερχόταν στο νου μου, επιβεβαιωμένη και λαμπερή όπως λίγες φορές, όταν τον παρακολουθούσα.

Η προσομοίωση στην πρόβα ενός εξωτερικού συγκεκριμένου συναυλιακού χώρου απαιτεί χρόνο και μόχθο. Κρύβει αστάθμητα προβλήματα που παρά τη φόρτιση που φέρνουν λειτουργούν και σαν πρόκληση… Ο ίδιος δεν φείδεται. Το ταξίδι για την «Ιθάκη» είναι που «μετράει». Γι’ αυτό και απολαμβάνει το δρομολόι… μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του (ερμηνευτές, μουσικούς, τεχνικούς και όχι μόνο)

Η συζήτηση και η γνωριμία μαζί του ευλογία. Ευγενής, διαυγής, μετρημένος αλλά πόσο κελαριστός… Κρατάω κάθε λέξη του, σαν και τα πολύτιμα που με κέρασε πριν λίγο καιρό ο συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του Τάκης Λαμπρόπουλος.

Να πάτε τη Δευτέρα στο Βύρωνα στο «Μάνα μου Ελλάς» αλλά και στους κατοπινούς σταθμούς της περιοδείας ανά την Ελλάδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το σμίξιμο με τους πραγματικούς μύθους είναι ευλογία, ειδικά σε αυτούς τους «άπονους» καιρούς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!