Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/05/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
Η Ιφιγένεια Αστεριάδη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Πραγματοποίησε την τελευταία της εμφάνιση στην παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» που ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την συγκεκριμένη παράσταση λίγο πριν πέσει η αυλαία της, αφού είχε πάρει δυσοίωνη διάγνωση…

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με ανάρτησή του στο Facebook: «Καλό ταξίδι Ιφιγένεια...»
69b599bf-a3d0-4449-8775-735ffc036e39.webp
Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, ήταν κόρη του ηθοποιού του θεάτρου Τέχνης Δημήτρη Αστεριάδη.

Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και ήταν βασικό στέλεχος του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα.

Για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις όπως Τα «κόμικς, «Η μεγάλη μαγεία», «Στο βάθος κτήνος», «Κρίμα που είναι πόρνη» κ.ά.

Με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε σαν ηθοποιός και σε επόμενες δουλειές του, κάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ». Πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως «Λυσιστράτη», «Συρανό», «Το ημέρωμα της στρίγγλας».
photo1715176810.jpeg
Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η παρουσία της ήταν επίσης σημαντική, με πιο αξιοσημείωτη την συμμετοχή της στην ταινία «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγγελάκα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (2002).

Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τμήμα Ηθών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Μια ζωή για την Έλσα», «Επαγγελματίες», «Εγκλήματα» κ.ά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!