Η εκδήλωση «Λόγω Τέχνης» του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς

Πέντε συγγραφείς και λογοτέχνες, εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς, συστήθηκαν και μίλησαν για το έργο τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/04/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς διοργάνωσε μια ξεχωριστή, λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Λόγω Τέχνης», στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής».

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από πολύ νωρίς στο θέατρο, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς Θανάσης Γιώγλου, Κώστας Κίτσος, Γιώργος Κορωνάκης, Σοφία Πόταρη και Θανάσης Χριστόπουλος, συστήθηκαν και παρουσίασαν τα βιβλία τους, απαντώντας στις ερωτήσεις της Αργυρώς Μαμαντζή που παρουσίασε την εκδήλωση. Στη δημιουργία της ζεστής ατμόσφαιρας συνέβαλλε ουσιαστικά και το «vintage» σκηνικό που επιμελήθηκε η ποιήτρια Σοφία Πόταρη.

02.Logotechnis.jpg

Την εκδήλωση, που ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς Λάζαρου Μουμτζή, τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμαριάς.

Στην επιτυχία της βραδιάς συνέβαλλε καθοριστικά η παρουσία της τριμελούς ορχήστρας, που αποτέλεσαν οι μουσικοί Γιώργος Κορωνάκης (κιθάρα), Νίκος Τσακαλίδης (βιολί) και Θάνος Πραξιγάς (μπουζούκι) και απέδωσαν, ανάμεσα στις ομιλίες, τέσσερα κλασικά, ελληνικά τραγούδια.

1) Την πόρτα ανοίγω το βράδυ (Μίκης Θεοδωράκης - Τάσος Λειβαδίτης)
2) Χάρτινο το φεγγαράκι (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
3) Όμορφη πόλη (Μίκης Θεοδωράκης - Γιάννης Θεοδωράκης)
4) Μια θάλασσα μικρή (Διονύσης Σαββόπουλος)

03.Logotechnis.jpg

Λίγο πριν το τέλος, η ορχήστρα συνέπραξε με τον Θανάση Γιώγλου στο τραγούδι, για δυο εμβληματικά τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. «Στου κάτω κόσμου τα πουλιά» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» με λόγια του συνθέτη…

04.Logotechnis.jpg
Τον ήχο και τους φωτισμούς επιμελήθηκαν ο Παύλος Γαβριηλίδης με τον Χρήστο Παπάζογλου.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!