Η Αρετή Κετιμέ για πρώτη φορά στη Σκύρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 η Αρετή Κετιμέ και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Σκύρο!
Η Αρετή Κετιμέ για πρώτη φορά στη Σκύρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφίες: Μαριάννα Αναγνωστοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την ορχήστρα απάρτιζαν ο Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο και τη διεύθυνση ορχήστρας, ο Μανώλης Κόττορος στη φωνή και το βιολί, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης στη φωνή, την κιθάρα & τη λάφτα, ο Άρης Κονιδάρης στα πλήκτρα και ο Μ. Μπακάλης στα κρουστά.

Η επαγγελματική σχέση της Αρετής Κετιμέ με το Γιώργο Κωτσίνη, έναν μουσικό που η σταδιοδρομία του ξεκίνησε δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους του Ηπειρώτικου κλαρίνου και απαριθμεί συνεργασίες, όπως με τη Δόμνα Σαμίου, το Χρόνη Αηδονίδη, τον Κώστα Τζίμα, την Παγώνα Αθανασίου, αλλά και τη Σοφία Κολλητήρη κ.ά. είναι γνωστή από καιρό. Είναι μέλος της ορχήστρας του Δήμου Ασπροπύργου Θρία, όπως και η Αρετή.

Ο Μανώλης Κόττορος, που μαζί με την Αρετή τους είχαμε ξανακούσει στην Κορυφή του Πύργου τον περασμένο Άπριλιο (δείτε εδώ), είναι ένας σολίστας με προσωπικό ύφος και παίξιμο, όχι μόνο στο βιολί, αλλά και στη φωνή. Ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης αξίζει να σημειωθεί πως είναι παράλληλα ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος συνθέτης, ενώ ο Άρης Κονιδάρης είναι ένας πολυμουσικός, πτυχιούχος της κλασικής κιθάρας, μπασίστας, με έφεση και σε άλλα όργανα, που πρόσφατα συνεργάστηκε στη Σμύρνη με τον Evrim Atesler.

Η εκδήλωση ξεκίνησε αρκετά νωρίς και στο πρώτο μέρος ακούστηκαν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Αρετής, όπως «Λυπάμαι» του Δημήτρη Καρρά, «Πίνακας ζωγραφικής» του Δ. Στάθη, αλλά και το διασκευασμένο στα ελληνικά σεφαραδίτικο «Αντίο κερίδα (θα φύγω)». Για πρώτη φορά, η Αρετή Κετιμέ τραγούδησε τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου, καθώς και δύο τραγούδια που σε πρώτη εκτέλεση τραγούδησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ακολούθησαν τραγούδια και χοροί της Σκύρου, όπως «Η Σκύρος είν' ωραία», «Tης ελιάς τα φυλλαράκια», «Μανώλαρες» κ.α. με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Σκύρου.

Συγκινητική ήταν η εγκάρδια συμμετοχή του κοινού κάθε φορά που η Αρετή καλούσε να τραγουδήσουν όλοι μαζί. Σε όλα τα τραγούδια, ανεξαιρέτως είδους, το κοινό ήταν μουσικά παρόν, δίνοντας θετική ενέργεια στην ορχήστρα. Παράδοξο της βραδιάς ήταν η επιθυμία του κόσμου να κλείσει το πρόγραμμα με ένα τσάμικο, τη «Νεραντζούλα», ειδικά από την Αρετή, καθώς το τραγουδούσε από πολύ μικρή. Το τραγούδι στην πορεία ενώθηκε με το οργανικό τσάμικο Ραστ από την περιοχή Μεσολογγίου, προσφέροντας πραγματική μουσική απόλαυση.

Οι φωτογραφίες είναι της Μαριάννας Αναγνωστοπούλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!