Τα εξαιρετικά «Black and white session» της Αρετής Κετιμέ

(VIDEO) Ένα σεργιάνι στους μουσικούς «δρόμους» με την τέχνη και τη φωνή της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Αρετή Κετιμέ εξηγεί και εξηγείται:

«Κατά την διάρκεια της καραντίνας είχα την ανάγκη να παίξω μουσική, όπως και τόσοι άλλοι καλλιτέχνες. Η ανάγκη μου αυτή με οδήγησε στο να εξερευνήσω περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το ίνσταγκραμ και το YouTube.

Κάπου σε εκείνο το διάστημα ταυτόχρονα ξεκίνησα και παρέδιδα μαθήματα μέσω διαδικτύου σε δύο μαθητές στην Αμερική που ήθελαν να εξερευνήσουν τις βασικές αρχές της μουσικής μας!

Σε κάθε μάθημα μελετούσαμε από έναν λαϊκό μουσικό δρόμο (μακάμια) και πως αυτό υπάρχει στην μουσική μας.  Αυτό με έβαλε στη διαδικασία να ξανά μελετήσω τα ίδια κομμάτια καθώς κι άλλα καινούργια με αυτόν τον γνώμονα δηλαδή, τις κλίμακες και τους μουσικούς μας δρόμους  Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν αυτές οι εκπομπές “Black and white session”

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί εάν σε αυτή την προσπάθεια μου δεν είχα το acoustic vibe studio Καθώς και τον Βαγγέλη Τζέμη στην ηχογράφηση μαγνητοσκοπηση και επεξεργασία των εκπομπών αυτών. Πρόκειται για μια από τις πιο άψογες (καθ´ομολογίαν φίλων μου) ηχογραφήσεις που έχω κάνει ατομικά σε στούντιο τον τελευταίο καιρό.

Acoustic vibe studio και Βαγγέλης Τζέμη σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Το λογότυπο είναι της φίλης Ελεάνας Δαλαγλή απο την όμορφη Θεσσαλονίκη. Κι εύχομαι αυτή η σειρά εκπομπών να φέρει κι άλλες ωραίες μουσικές στιγμές
(συγχωρείστε τον άγουρο τρόπο μου στο πιάνο)! Καλή ακρόαση!»

Η τελευταία εκπομπή της Αρετής Κετιμέ αφιερωμένη στο δρόμο segkiah (σεγκιάχ). Έχουν προηγηθεί αυτές για τους: ussak, hicaz, rast, sabah, hizazkiar, nikriz.

Θα ακολουθήσουν και άλλα πολύτιμα και απολαυστικά αφιερώματα το Σεπτέμβρη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!