Καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η επιδημία επιταχύνεται!

«Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η επιδημία Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση.

«Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορονοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη, η επιστήμονας του ΠΟΥ Μπενέτα Αλεγκράντζι είπε ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι «υπήρξε ανοικτός στα στοιχεία σχετικά με τους τρόπους της διασποράς» του νέου κορονοϊού.

Λατινική Αμερική

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, εκ των οποίων τα μισά και πλέον έχουν επιβεβαιωθεί στη Βραζιλία, χώρα που θρηνεί πλέον πάνω από 66.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 139.999 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 3.023.813 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην περιφέρεια αυτή, που μετατράπηκε το τελευταίο διάστημα στο νέο επίκεντρο της πανδημίας.

ΗΠΑ

Το φράγμα των 60.000 νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό σε 24 ώρες ξεπεράστηκε χθες Τρίτη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για επίπεδο-ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα αυτή, όπου το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ιδίως στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα.

Πάνω από 1.100 άνθρωποι υπέκυψαν COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 131.362 νεκρούς αφότου άρχισε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ, όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πάνω απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην πανδημία του κορονοϊού, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άρχισε χθες Τρίτη επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ ήταν ως εδώ ο κυριότερος χρηματοδότης του ΠΟΫ.

Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, σε απόλυτες τιμές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!