Έξι χιλιάδες αντικείμενα του Μπομπ Ντίλαν στη δημοσιότητα!

Περισσότερα από έξι χιλιάδες αντικείμενα του ζωντανού θρύλου της μουσικής Μπομπ Ντίλαν, βγαίνουν «μπροστά».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα αυτά τα χιλιάδες αντικείμενα του Μπομπ Ντίλαν, θα βρουν μόνιμη στέγη στο Brady Arts District στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμα, ύστερα από δύο χρόνια, αφού καταγραφούν και ψηφιοποιηθούν.

Η εν λόγω συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την πρώτη εμφάνιση του Μπομπ Ντίλαν στο μουσικό προσκήνιο και καλύπτει όλη την πολύχρονη και ξεχωριστή διαδρομή του. Από ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, βίντεο από συναυλίες, χειρόγραφους στίχους και επιστολές έως ταινίες, φωτογραφίες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα κειμήλια.

Η συλλογή αποκτήθηκε από τον Τζορτζ Κάιζερ του Ιδρύματος για την Οικογένεια και το Πανεπιστήμιο της Τάλσα. Το κόστος της εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, το υλικό της συλλογής ξεπερνά ό,τι μπορούσαν να φανταστούν οι ειδικοί που μελετούν το «φαινόμενο» του 74χρονου σήμερα Ντίλαν, και παρέχει μία σφαιρική εικόνα της «κρυμμένης» ζωής του.

Και δεν μιλάμε απλώς για τον βίο και την δράση ενός μουσικού, αλλά ενός εμπνευσμένου και πολύπλευρου καλλιτέχνη, μουσικού, στιχουργού και ποιητή, που επηρέασε όσο λίγοι τη σύγχρονη μουσική αλλά και το ευρύτερο πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς ο Μπομπ Ντίλαν θεωρείται εκφραστής μιας ολόκληρης γενιάς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!