Ακραία φτώχεια για 60 εκ. ανθρώπους λόγω της πανδημίας

Η διαπίστωση του πρόεδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν τραγικές και πολυδιάστατες επιπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο Ντέιβιντ Μάλπας:

«Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 5% φέτος, καθώς τα έθνη αντιμετωπίζουν την πανδημία. Εκατομμύρια βιοποριστικά μέσα έχουν καταστραφεί και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται υπό πίεση σε όλο τον κόσμο. Η εκτίμησή μας είναι ότι έως και 60 εκατομμύρια άνθρωποι θα ωθηθούν στην ακραία φτώχεια – που διαγράφει όλη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ανακούφιση της φτώχειας τα τελευταία τρία χρόνια. Η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει σημαντικούς πόρους, αλλά δεν θα είναι αρκετοί...».

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ορίζει την «ακραία φτώχεια» ως την κατάσταση κατά την οποία κάποιος ζει με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα.

Την ίδια ώρα, ο Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος τηςJP Morgan bank, θίγει μια άλλη πλευρά του ζητήματος, αφήνοντας παράθυρο στην ελπίδα:

«Ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση ως καταλύτη για την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας που δημιουργεί και διατηρεί ευκαιρίες για δραματικά περισσότερους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που έχουν μείνει πίσω για πολύ καιρό».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!