Ο εξαιρετικός Δημήτρης Μπάσης

Ο Δημήτρης Μπάσης «αναμετράται» με ένα κλασικό τραγούδι.
12/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιώργος Μυζάλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το έχω γράψει κι άλλοτε, αλλά φροντίζει να με δικαιώνει κάθε φορά που τον ακούω ζωντανά: ο Δημήτρης Μπάσης είναι εξαιρετικός τραγουδιστής, προικισμένος (και δουλεμένος) εξίσου με ερμηνευτικές και τεχνικές αρετές πάνω στο τραγούδισμά του.

Είναι ο μόνος τραγουδιστής της γενιάς του, που -χάρη και στο ψαλτικό παρελθόν του- μπορεί να κάνει έναν αμανέ «διαβασμένο», έναν αμανέ αλάνθαστο και όχι στο περίπου, έναν αμανέ όπως εκείνους που έκαναν οι παλιοί. Παράλληλα, μπορεί να ξεσηκώσει ένα μαγαζί (όπως έκανε και το βράδυ του Σαββάτου στο Πετρογκάζι), αλλά και να το καθηλώσει με μια συναισθηματική ερμηνεία (όπως έκανε και χθες βράδυ στο Πετρογκάζι, ερμηνεύοντας σπαρακτικά το «Άνθρωποι μονάχοι» των Γιάννη Σπανού και Γιάννη Καλαμίτση).

Για του λόγου το αληθές, δείτε στο παρακάτω βίντεο πως «αναμετράται» με ένα κλασικό τραγούδι που έχουμε όλοι στα αυτιά μας με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Προστιθέμενη αξία, εν προκειμένω, η καλοδουλεμένη ορχήστρα που τον πλαισιώνει. Άξια συμπαραστάτρια και η Δήμητρα Σταθοπούλου που ξεχωρίζει για τα «γερά πατήματά» σε όλα τα τραγούδια που ερμηνεύει.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates