Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ.
Οι φανατικοί λάτρεις του διάσημου πιάτου πρέπει να είναι χαρούμενοι αφού πλέον η συνταγή για τα περιβόητα κεφτεδάκια δεν είναι μυστικό.
Η Σουηδική εταιρεία λόγω της καραντίνας, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την πολυπόθητη συνταγή. Αφού δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε στα καταστήματα ΙΚΕΑ, μπορούμε να τα απολαύσουμε σπίτι μας.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 αυγό
6 κ.σ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
150 ml ζωμός λαχανικών
150 ml ζωμός βοδινού
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. soy sauce
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
Βάζετε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και ξεκινάτε να ζυμώνετε. Στη συνέχεια προσθέστε κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό. Προσθέστε το γάλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
Φτιάξτε μικρές σφαίρες με τον κιμά και τοποθετείστε τα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό πιάτο. Καλύψτε τα με μία μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην διατήρηση του σχήματός του.
Στην συνέχεια βάζετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τα γυρνάτε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για περίπου μισή ώρα στους 180ºC.
Για τη σάλτσα
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτετε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε παράλληλα για 2'.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό βοδινού και το ζωμο λαχανικών και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη Soy sauce και τη μουστάρδα Dijon.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες...και απολαύστε τα!
Οι φανατικοί λάτρεις του διάσημου πιάτου πρέπει να είναι χαρούμενοι αφού πλέον η συνταγή για τα περιβόητα κεφτεδάκια δεν είναι μυστικό.
Η Σουηδική εταιρεία λόγω της καραντίνας, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την πολυπόθητη συνταγή. Αφού δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε στα καταστήματα ΙΚΕΑ, μπορούμε να τα απολαύσουμε σπίτι μας.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 αυγό
6 κ.σ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
150 ml ζωμός λαχανικών
150 ml ζωμός βοδινού
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. soy sauce
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
Βάζετε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και ξεκινάτε να ζυμώνετε. Στη συνέχεια προσθέστε κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό. Προσθέστε το γάλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
Φτιάξτε μικρές σφαίρες με τον κιμά και τοποθετείστε τα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό πιάτο. Καλύψτε τα με μία μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην διατήρηση του σχήματός του.
Στην συνέχεια βάζετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τα γυρνάτε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για περίπου μισή ώρα στους 180ºC.
Για τη σάλτσα
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτετε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε παράλληλα για 2'.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό βοδινού και το ζωμο λαχανικών και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη Soy sauce και τη μουστάρδα Dijon.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες...και απολαύστε τα!