Το μοναδικό απαγορευμένο τραγούδι που έφτασε στο Νο1

Ήταν 11 Οκτωβρίου του 1969 όταν στην πρώτη θέση των Βρετανικών charts βρισκόταν ένα κομμένο ραδιοφωνικά τραγούδι και μάλιστα σε ξένη γλώσσα.
11/10/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέχρι τότε δεν είχε συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Αυτό δεν εμπόδισε το "Je t'aime… moi non plus" να ξεπεράσει σε πωλήσεις στα χρόνια στην Αγγλία τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα και να μείνει στους πίνακες επιτυχιών για 31 εβδομάδες.

Έκτοτε το τραγούδησαν… οι πάντες. Θεωρείται απ τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια σε όλον τον πλανήτη.

Ο δημιουργός του Serge Gainsbourg το ερμηνεύει μαζί με την αγαπημένη του Jane Birkin.

Νωρίτερα το είχε ηχογραφήσει με το αμόρε του, την Brigitte Bardot αλλά η εκδοχή θεωρήθηκε πολύ τολμηρή και προβληματική στην προσωπική διαχείρισή της.

Και για τις δύο περιπτώσεις, αυτή με την Bardot βγήκε τελικά στη δεκαετία του '80, ο μύθος θέλει, να ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια ερωτικής επαφής των συντελεστών...

Το τραγούδι στην Γαλλία κυκλοφόρησε με την ένδειξη «απαγορεύεται για όσους είναι κάτω των 21 ετών» ενώ στο ραδιόφωνο αναμεταδίδονταν μετά τις 11 το βράδυ. Και στην Αμερική συνάντησε ανάλογα προβλήματα.

Η μετάδοσή του απαγορεύτηκε ολικώς σε Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Βρετανία, Βραζιλία, Ιταλία… Μέχρι και το Βατικανό πήρε θέση στο «μαύρο» ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του σόου Top Of The Pops, οι παραγωγοί του BBC αρνήθηκαν να παρουσιάσουν το Νο1 κομμάτι.

Όλα αυτά λειτούργησαν σαν την καλύτερη διαφήμιση, και το "Je t'aime… moi non plus" «έγραψε» και έμεινε.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates