Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης & «The Apotihans» στην Καλαμαριά (2012)

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Η Ελένη Βιτάλη στην Καλαμαριά με προσωπικές επιτυχίες της αλλά και μια επιλογή από παλιά λαϊκά τραγούδια.
Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης & «The Apotihans» στην Καλαμαριά (2012) Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σαν σήμερα...


Στις 13 Σεπτεμβρίου 1954 γεννήθηκε στην Αθήνα η Ελένη Βιτάλη. 16 χρόνια μετά, μπήκε στο studio για να ηχογραφήσει, έχοντας ακόμα το πατρικό επώνυμο «Λαβίδα», τέσσερα τραγούδια του πατέρα της Τάκη Λαβίδα, γνωστού λαϊκού μουσικού και συνθέτη, με τη συνοδεία των μπουζουκιών του Χρήστου Νικολόπουλου και του Δημήτρη Ξαπλαντέρη, που κυκλοφόρησαν σε δυο 45άρια δισκάκια.

Η Ελένη Βιτάλη στην Καλαμαριά


Τον Μάιο του 2012 η Ελένη Βιτάλη πραγματοποίησε μια σειρά παραστάσεων στη μουσική σκηνή «Love Casual Living» στην περιοχή της Καλαμαριάς. Την συνόδευσαν τραγουδώντας ο Νίκος Ξύδης, η Βαλέρια Κουρούπη, η Μυρτώ Ναούμ και το συγκρότημα «Τhe Apotihans».

Στο «εξωστρεφές» και διασκεδαστικό, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, πρόγραμμα είχαν θέση πολλές από τις επιτυχίες της δισκογραφίας της Ελένης Βιτάλη, αλλά και παλιά λαϊκά τραγούδια, που έδωσαν την αφορμή για χορό, ακόμα και πάνω στα τραπέζια…

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Ξύδης (ηλεκτρική κιθάρα), Βαλέρια Κουρούπη (κρουστά), Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Δημήτρης Λάππας (ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρική κιθάρα), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Αντωνία Τσολάκη (μπάσο, φωνητικά), Ανδρέας Νικόλης (τύμπανα). Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν ο Νίκος Ξύδης, την ηχοληψία επιμελήθηκαν ο Μιχάλης Αλεξάκης και ο Τόλης Κουδέρης και τους φωτισμούς ο Νίκος Κεχαγιάς.

Μια από τις παραστάσεις αυτές μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από την ΕΤ 3 τα Χριστούγεννα του 2012. Η σκηνοθεσία ήταν του Δημήτρη Καραθανάση.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates