Τα viral παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την οργή της Χαριλάου Τρικούπη!

«Δεν γίνεται ανεκτό»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Προ ολίγων ημερών, ο SNIK παρουσίασε με stories του στο Instagram τα νέα του sneakers, τα οποία είναι πράσινης απόχρωσης και… μάρκας «ΜΠΑΣΟΚ». Με το μήνυμα «λεφτά υπάρχουν» στο εσωτερικό τους και τον πράσινο ήλιο να δεσπόζει στα πλαϊνά τους μέρη, τα καινούργια παπούτσια του δημοφιλούς ράπερ έγιναν γρήγορα αντικείμενο συζήτησης.

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την δημιουργία τους είναι ένας 17χρονος από το νησί της Ρόδου. Ονομάζεται Γιάννης Λουλούδης και ασχολείται με τις αγοραπωλησίες sneakers αλλά και την δημιουργία τους. Κι όπως φαίνεται, η τελευταία του απόπειρα, ήταν άκρως επιτυχημένη!

Ο Γιάννης Λουλούδης από την Ρόδο εξήγησε στο Gazzeta πως «η ιδέα αυτή ξεκίνησε μέσω μιας συζήτησης με τον φίλο μου Νίκο Πελαρδή (@nick_pelardis), στις 9 Απριλίου 2021 στο δωμάτιο μου. Με το που το σκεφτήκαμε και είπαμε να το επιχειρήσουμε, ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε σε χαρτί για να βγούμε το τελικό σχέδιο». Ιδού και το πρωτότυπο σχέδιο… επί χάρτου:

Στη συνέχεια, ο νεαρός σχεδιαστής, που διαπρέπει εκτός των άλλων στην πώληση συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών, εξήγησε ότι «όταν τελειώσαμε τον σχεδιασμό, απευθυνθήκαμε στο εργοστάσιο που συνεργαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του παπουτσιού».

Όσο για την δημοφιλία που ήδη έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο sneaker; «Ξέραμε εξαρχής πως το παπούτσι θα γινόταν πολύ γνωστό, αλλά δεν περιμέναμε πως πριν κυκλοφορήσει θα είχε τέτοια ζήτηση και τόσα άρθρα να μιλάνε για αυτό. Βγήκε ακόμα και σε κανάλια!».
σδφσδφσδφσφ

Αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη

Εντω μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είδαν με καλό μάτι το όλο εγχείρημα και προσπαθούν να βάλουν φρένο με ανάρτηση του Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Βλάχου ο οποίος κάνει λόγο εμπορική εκμετάλλευση του σήματος του κόμματος.


Η ανάρτηση του Παναγιώτη Βλάχου:

Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.
Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).
Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.
Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.
Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως
mpasok3 1

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!