Ημέρα της Γυναίκας: Η Αθήνα «ντύνεται» με τη ροζ ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Το έργο λογοκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από το υπουργείο Εξωτερικών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το συμβολικό έργο της Γεωργίας Λαλέ για τις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών, η ροζ ελληνική σημαία που προκάλεσε πολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές αντιδράσεις πριν λίγους μήνες, θα «ντύσει» την Αθήνα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Το έργο λογοκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από το υπουργείο Εξωτερικών, η ηγεσία του οποίου ζήτησε να κατέβει από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, μετά τη διαμαρτυρία του «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού περί προσβολής εθνικού συμβόλου και παραμόρφωσης της ελληνικής σημαίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η πρόσοψη του Δημαρχείου Αθηνών θα «ντυθεί» με το έργο της Γεωργίας Λαλέ, από τις 19:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D projection mapping.

«Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών 2024, αποτελεί μία αφορμή για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας. Ο Δήμος Αθηναίων μέσα από μία σειρά δράσεων καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να ανατρέψουν τα στερεότυπα, με στόχο μία πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία. ΜΑΖΙ, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν κόσμο έμφυλης κατανόησης και ισότητας και ας διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα θα χαίρει αποδοχής, σεβασμού, εκτίμησης και ισότιμης συμμετοχής» δήλώσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!