UFO: Δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η ιστορική τους συναυλία

Επρόκειτο να είναι η τελευταία παράσταση στην 50χρονη διαδρομή τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το αντίο των θρυλικών UFO είχε προγραμματιστεί να δοθεί στο Fuzz Club στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου 2022, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα εμφανιζόντουσαν στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club.

Δυστυχώς όμως ο ιδρυτής και τραγουδιστής της μπάντας Phil Mogg, στα 74 του χρόνια πλέον, υπέστη έμφραγμα και μοιραία οι συναυλίες τους στην Ελλάδα ματαιώνονται.

Η ανακοίνωση των UFO:

“Αγαπητοί, σας ενημερώνουμε ότι οι συναυλίες του Οκτωβρίου είχε ακυρωθεί!

Την περασμένη εβδομάδα ο Phil υπέστη καρδιακή προσβολή. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και τοποθετήθηκαν στεντ σε δύο αρτηρίες. Εχθές έγραψε:

«Μόλις επέστρεψα από τους γιατρούς μου και προφανώς ζήτησα, μεταξύ άλλων, να συνεχίσω τη δουλειά μου, να παίζω, να κάνω περιοδείες κλπ. Η γιατρός μου είπε σίγουρα όχι, εκτός και αν θέλεις άλλη μία καρδιακή προσβολή. Οπότε πρέπει να πάω για ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που ξεκινά σε περίπου έξι εβδομάδες και διαρκεί για έξι εβδομάδες. Λίγο πολύ τρεις μήνες. Σίγουρα δεν θα ήθελα να υποκύψω με αυτόν τον τρόπο, όπως είμαι σίγουρος ότι ούτε εσείς θα το κάνατε».

Σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι απολύτως ασαφές εάν οι ημερομηνίες θα αναβληθούν ή όχι για το 2023. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να αναρρώνει πλήρως ο Phil. Ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Συγγνώμη για τα άσχημα νέα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ήταν χαρά μου να δουλέψω μαζί σας και αν δεν ξαναβρεθούμε (για ευνόητους λόγους) σας εύχομαι τα καλύτερα.”

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι τελικά το φινάλε των UFO, πάντως το ξεκίνημα τους έγινε το μακρινό 1969. Τότε οι Hocus Pocus μεταμορφώνονται σε UFO, με τους Phil Mogg (φωνητικά), Andy Parker (ντραμς), Mick Bolton (κιθάρα) και Pete Way (μπάσο) και υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο με τη Beacon Records.

Κομβικό σημείο στην πορεία του συγκροτήματος, η στιγμή που ο Michael Schenker μπήκε στο γκρουπ το 1973 κι ο ήχος των UFO πήρε τη μορφή που τους έκανε γνωστούς παντού. Άλλωστε, δεν αναφέρονται τυχαία ως μια από τις 100 πιο σημαντικές hard rock μπάντες όλων των εποχών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!