Τον γύρο του κόσμου θα κάνουν τα τραγούδια του Μάριου Τόκα

Πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός κύκλου μουσικών παραστάσεων με τον ενδεικτικό τίτλο «Σ’ αναζητώ», οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου από το Ηρώδειο της Αθήνας,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
για να καταλήξουν ύστερα από δύο χρόνια στη γενέτειρα του Μάριου Τόκα, τη Λεμεσό.

60+ συναυλίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cricos Productions, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της παραγωγής, στον προγραμματισμό της διοργάνωσης περιλαμβάνονται περισσότερες από από 60 μουσικές εκδηλώσεις σε όλες τις ηπείρους. Μάλιστα η παρουσίασή τους δεν θα περιοριστεί στους συνηθισμένους προορισμούς όπου ακμάζουν ελληνικές κοινότητες αλλά θα μεταφερθεί και σε χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αργεντινή, η Χιλή και αλλού.

Αρχή από Αθήνα

Η πρώτη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 54 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Ηρώδειο και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάριο Τόκα και άλλοι που έχουν ερμηνεύσει τα τραγούδια του: μεταξύ αυτών ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Τους ερμηνευτές θα συνοδεύει δεκαμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο Ηλίας Μπενέτος, τα κείμενα ο Μηνάς Βιντιάδης και την αφήγηση ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Πηγή έμπνευσης

«Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα και εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, τραγούδια της παρέας,τραγούδια της ψυχής», αναφέρουν οι διοργανωτές του μεγαλεπήβολου σχεδίου, επισημαίνοντας ότι τα τραγούδια του Μάριου Τόκα αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης. Η παρουσίαση των τραγουδιών θα συνοδεύεται από προβολές και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Ο κύκλος των παραστάσεων έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του και την εκδήλωση στο Ηρώδειο.
Την ευθύνη της παραγωγής έχει η Cricos Productions, σύμβουλος επιμέλειας των παραστάσεων είναι η σύζυγος του Μάριου Τόκα, Αμαλία, και τη διοργάνωση ανέλαβε η Newcelas Ltd.

Πηγή: www.parathyro.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!