Το τραγούδι Goldwing, της Billie Eilish, μοιάζει με ύμνο του Gustav Holst

Αποτελεί πηγή έμπνευσης ή απλή αντιγραφή;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/08/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το τραγούδι «Goldwing» είναι το 6ο single από το δεύτερο studio album της Billie Eilish με τίτλο «Happier Than Ever» που κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου 2021 και έφτασε κατευθείαν στο Νο. 1 των U.K. Official Albums Charts.

Η 19χρονη Αμερικανίδα τραγουδοποιός ανέφερε ότι η μεγαλύτερη έμπνευσή της για το album προήλθε από τον αυτοστοχασμό της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και συμπλήρωσε ότι σημαντική ήταν και η συμβολή του αδελφού της Finneas O'Connell, αφού όλα τα τραγούδια τα έγραψαν μαζί.

Συγκεκριμένα για το τραγούδι «Goldwing» έχει προκύψει ένα διαδικτυακό παραλήρημα καθώς το τραγούδι “μοιάζει υπερβολικά” με έναν ύμνο του Gustav Holst. Κάποιοι μιλούν για απλή αντιγραφή, ενώ οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μία πηγή έμπνευσης την οποία η νεαρή τραγουδοποιός έχει προσαρμόσει στη δική της dark pop κουλτούρα.

Ο Βρετανός συνθέτης Gustav Holst (1874 - 1934) συνέθεσε περίπου 200 έργα, στα οποία περιλαμβάνονται όπερες, ύμνοι αλλά και τραγούδια.

Ανάμεσα στα έργα του, ξεχωρίζει το «Choral Hymns from the Rig Veda», μία δημιουργία που ολοκληρώθηκε το 1912 και βασίστηκε σε μία συλλογή σανσκριτικών ύμνων για γυναικείες σοπράνο και alto φωνές με συνοδεία άρπας ή πιάνου.

Το έργο είναι γεμάτο συγκινησιακή αρμονία ενώ συνδυάζει μαζί και το υποβλητικό εκκλησιαστικό χορικό στυλ.

Ακούστε το τραγούδι «Goldwing» από το album «Happier Than Ever» της Billie Eilish:

Ακούστε το έργο «Choral Hymns from the Rig Veda» του Gustav Holst:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!