Το γενέθλιο Τοp 10 του Roger Waters

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1943. Ένα Τοp 10 της μουσικής του ιδιοφυΐας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Pink Floyd δεν ήταν η μπάντα του Roger Waters όταν πρωτοσκέφτηκαν το 1965 και απέκτησαν την φήμη του πρώτου ψυχεδελικού συγκροτήματος του Λονδίνου το 1967.

Δεν ήταν η μπάντα του έως ότου το μυαλό του Syd Barrett που καθοδηγούσε το συγκρότημα προς την ψυχεδελική μουσική ξέφυγε των ορίων του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να απομακρυνθούν από αυτόν. Δεν ήταν καν η μπάντα του, όταν τελικά έγιναν σούπερ γκρουπ το 1973 με το δίσκο τους “The Dark Side of the Moon”, ένας απρόσμενος θρίαμβος των Pink Floyd.

Αλλά από τη στιγμή που, στη δύση της δεκαετίας του '70, ο Roger Waters συνέλαβε την ιδέα και αναπτύσσοντάς την έγραψε το The Wall (1979), οι Pink Floyd έγιναν το συγκρότημα του Roger Waters με μια συνειδητή απόφαση από την πλευρά του να δώσει στο γκρουπ ένα πιο προσωπικό ύφος μέσα από τα τραγούδια του. Ο Waters πήρε το πάνω χέρι στο γκρουπ και από εκεί ξεκίνησε μια κόντρα με τα υπόλοιπα μέλη και κυρίως με τον David Gilmour, με δικαστικές διαμάχες που μέχρι σήμερα δεν έχει εξομαλυνθεί.

Ο Roger Waters (συνθέτης, μπασίστας, τραγουδιστής) γεννημένος στο Great Bookham του Surrey της Αγγλίας γίνεται 76 ετών σήμερα και με αφορμή αυτό παρουσιάζεται ένα Τοp 10 τραγουδιών του Roger Waters που είτε έβαλε την σφραγίδα του ως μουσική ιδιοφυία με την συνθετική του ικανότητα, είτε σαν συν-δημιουργός με τον David Gilmour, είτε ως συνθέτης και ερμηνευτής με μία από τις πιο ιδιόμορφες φωνές της ροκ, είτε σαν πετυχημένα τραγούδια που μπήκαν στο Top 10 κι έφθασαν στην κορυφή, όπως το Νο1.

10. Pink Floyd - Pigs (Three different Ones)

9. Pink Floyd-  Goodbye Blue Sky
Από το The Wall (1979)

8. Pink Floyd - Hey You
Από το The Wall (1979)

7. Pink Floyd - Run Like Hell
Από το The Wall (1979)

6. Pink Floyd - Money
Από το The Dark Side Of The Moon (1973)

5. Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (Full Length: Parts I - IX)
Από το Wish You Were Here (1975)

4. Pink Floyd - Brain Damage
Από το Dark Side Of The Moon (1973)

3. Pink Floyd - Eclipse
Από το Dark Side Of The Moon (1973)

2. Pink Floyd - Comfortably
Από το The Wall (1979)

1. Pink Floyd - Another Brick in the Wall (Part 2)
Από το The Wall (1979)

Και ένα bonus:

Pink Floyd - If
Από το Atom Heart Mother (1970)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!