Συναυλία για τη Γάζα

Οι μουσικοί της Αθήνας στο πλευρό των Παλαιστινίων συναδέλφων τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας δείχνουν οι μουσικοί της Αθήνας. Tην Κυριακή στις 3 Μαρτίου 2024, στο θέατρο Εμπρός, θα λάβει χώρα μία από τις συναυλίες συμπαράστασης της πρωτοβουλίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ».

Οι καλλιτέχνες στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει, αναζητούν και κλείνουν χώρους τέχνης, θεατρικές και μουσικές σκηνές, όπου διοργανώνουν εκδηλώσεις, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων τα οποία θα αποσταλούν στους συναδέλφους τους στη Γάζα.

Στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης, θα ακουστούν χαιρετισμοί και ολιγόλεπτες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν συμπαρασταθεί πολλά χρόνια στον λαό της Παλαιστίνης και είναι βαθιά γνώστες της μαρτυρικής ιστορίας του.

Ανταποκρινόμενοι στο δράμα που βιώνουν οι άνθρωποι στη Γάζα, οι μουσικοί, ευαισθητοποιημένοι, επιστρατεύονται για να συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα.

gaza-empros-martios-2024.webp

Για τη σειρά των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, οι ημερομηνίες κα οι χώροι διεξαγωγής των δράσεων, θα ανακοινώνονται μέσω των social media, μέχρι το Πάσχα περίπου, ώστε να υπάρξει δυναμική κινητοποίηση του κοινού να στηρίξει την εκστρατεία αυτή με την ενεργό παρουσία του.

Η αποστολή των χρημάτων θα γίνει μέσω ασφαλούς οδού, σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους υπευθύνους του Fundraising Project «SHELTER FOR GAZA ARTISTS», αλλά και τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Ο δοκιμαζόμενος από τον πόλεμο Παλαιστινιακός λαός είναι τελικός αποδέκτης της ενίσχυσης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε με τη διαχείριση των χρημάτων να εξασφαλιστεί χώρος για τη στέγαση των μουσικών με τις οικογένειές τους, καθώς και η κάλυψη των πρώτων αναγκών, σε πρώτη φάση.

Σε δεύτερο χρόνο, θα ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τους ίδιους τους μουσικούς, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα ψυχικά τραυματισμένα παιδιά τής Γάζας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το «SHELTER FOR GAZA ARTISTS», υπάρχουν πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.gofundme.com/f/srmap-a-shelter-for-gazas-artists.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!