Σεμινάριο για την Τέχνη της Μουσικής Παραγωγής

Έλληνες παραγωγοί συνομιλούν για την τέχνη της μουσικής παραγωγής στην Ελληνική δισκογραφία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για πρώτη φορά, τέσσερις καταξιωμένοι Έλληνες παραγωγοί συνομιλούν για την τέχνη της μουσικής παραγωγής στην Ελληνική δισκογραφία και μοιράζονται την εμπειρία τους στα δρώμενα των τελευταίων 50 χρόνων.

Ο Αντώνης Πλέσσας ως Module Leader του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα και Απασχολησιμότητα για τον Επαγγελματία της Μουσικής Βιομηχανίας» καλωσορίζει, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του τομέα BSc (Hons) Music Technology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, τέσσερις διακεκριμένους παραγωγούς σε μια συζήτηση για την τέχνη της μουσικής παραγωγής.

Καλεσμένοι είναι οι: Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ανδρέου, Θύμιος Παπαδόπουλος & Νίκος Αγγλούπας

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα όπως: Ο ρόλος του μουσικού παραγωγού στην δισκογραφία, οι ιδιαιτερότητες κάθε εποχής και η σημασία της προσωπικής προσέγγισης.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες σχετικά με:

1) Τις διαφορετικές μορφές συνεργασίας του μουσικού παραγωγού με τους καλλιτέχνες.

2) Τη συμβολή του μουσικού παραγωγού στην διαδικασία παραγωγής ενός μουσικού έργου.

3) Την πολιτική των δισκογραφικών εταιριών αναφορικά με την στήριξη των πρώτων βημάτων νέων καλλιτεχνών.

4) Τα στοιχεία που προσδιορίζουν την προσωπικότητα ενός μουσικού έργου και πως αυτά αναδεικνύονται μέσω της μουσικής παραγωγής.

5) Την συμβολή της μουσικής παραγωγής στην εμπορική επιτυχία ενός τραγουδιού.

6) Το βαθμό στον οποίο οι εκάστοτε μόδες (ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις, τεχνικές ηχογράφησης κ.α.) διαμορφώνουν την προσέγγιση του παραγωγού στο μουσικό έργο.

7) Τη σημασία της εξοικείωσης του μουσικού παραγωγού με την τέχνη της μουσικής. Είναι απαραίτητη η γνώση ενός μουσικού οργάνου ή και οι θεωρητικές σπουδές;

8) Τα προαπαιτούμενα και τις συνθήκες που εξασφαλίζουν μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ ενός δημιουργού-καλλιτέχνη και του παραγωγού του.

9) Τις διαφορετικές μορφές συνεργασίας των μουσικών παραγωγών με τις δισκογραφικές εταιρίες και την δεκτικότητα των δισκογραφικών εταιριών σε καλλιτεχνικές προτάσεις που ξεφεύγουν της πεπατημένης;

10) Ποια καθήκοντα πέραν αυτών του καλλιτεχνικού σκέλους διαχειρίζονται οι μουσικοί παραγωγοί;

11) Τις διαφορές στην προσέγγιση της μουσικής παραγωγής στη χώρα μας σε σχέση με το εξωτερικό;

12) Τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τα λάθη, τις επιτυχίες και την εμπειρία από την ενασχόληση με την τέχνη της παραγωγής.

Μετά τις τοποθετήσεις των καλεσμένων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να αντλήσουν από την εμπειρία των ομιλητών.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων: κα Μ. Κατσουλάκη, Τ 210 8256708 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Τρίτη 28 Απριλίου 2015 | Ώρα έναρξης 14.30

Αμφιθέατρο Metropolitan College | Σωρού 74, 151 25, Μαρούσι


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!