Πού πάω: Το νέο τραγούδι της Μαρίας Παπαγεωργίου

Το τέταρτο από τον καινούργιο δίσκο της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/10/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Δαμάσκου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κρίση προσωπικότητας ή βαθιά ριζωμένα ιδανικά που δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε ακριβώς όπως πραγματικά θέλουμε; Χανόμαστε στην παγκοσμιοποίηση. Άνθρωποι που επηρεαζόμαστε και επηρεάζουμε. Το μόνο που μας σώζει είναι να προχωράμε. Να αγκαλιάζουμε το αδύνατο και να προχωράμε.

Έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της ζωής μας. Να σταματήσουμε να συζητάμε για τα προβλήματα που μας τυραννούν. Και ναι διάολε, να γνωρίσουμε νέες καταστάσεις, να ζήσουμε νέες εμπειρίες, να τραγουδήσουμε διαφορετικά τραγούδια, να ταυτιστούμε με όλες τις ηλικίες των ανθρώπων που θα διασταυρωθούν οι ματιές μας. Να συζητήσουμε με τον διπλανό μας και να μπορέσουμε να γνωρίσουμε διαφορετικές απόψεις και κουλτούρες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τον εαυτό μας έρμαιο των καταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας να βιώνει το άγνωστο και να μην χρειάζεται να εξηγούμε τίποτα, ορμώμενοι από τις εφηβικές μας αναμνήσεις.

Η Μαρία Παπαγεωργίου μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Που πάω». Μέσα σε 2.30 λεπτά ξεφεύγει από τα τετριμμένα και μας καλωσορίζει σε ότι έχουμε στο μυαλό μας, μα δεν το βλέπουμε.

Οι στίχοι και η μουσική του Σταύρου Ρουμελιώτη κατάφεραν να μας αποσυντονίσουν και να μας παρασύρουν στα παιχνίδια του μυαλού μας, σε εκείνα τα καινοτόμα πλάνα που κάθε βράδυ καταχωνιάζουμε πριν πέσουμε για ύπνο. Για όλα εκείνα που μας απασχολούν φευγαλέα πριν ξαναβουτήξουμε στη δική μας πραγματικότητα.

"Είμαστε τρομοκρατημένοι και τελειωμένοι από τα τετριμμένα. Μας σκοτώνει το τίποτα.", όπως είπε ο Χένρι Τσαρλς Μπουκόβσκι. Αυτό ακριβώς έχω να προσθέσω εγώ… «Ποιους μισώ, ποιους αγαπάω, πού πάω, μα πάω, πάω…»

Το "Πού πάω" είναι το τέταρτο τραγούδι από τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζει η Μαρία Παπαγεωργίου με τον ενορχηστρωτή και συνθέτη Σταύρο Ρουμελιώτη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.


Ενορχήστρωση | Παιξίματα | Μίξη: Σταύρος Ρουμελιώτης
Master | Γιάννης Χριστοδουλάτος @ Sweetspot Studio
Παραγωγή | Μαρία Παπαγεωργίου

Φωτογραφία | Γιώργος Αλεξανδράκης
MUA | Κατερίνα Σαραντοπούλου HairKat
Ρούχα | FGL
Κοσμήματα | Dune N' LavinΚάθε μέρα

Στίχοι
Στα πόδια μου ο φόβος παίζει, με παίζει
Θα 'ρθει πάλι
Στο στόμα μου τραγούδια να μου βάλει
Πάλι.

Άλλος θα γίνομαι και μ' άλλων λόγια
Γι' άλλες αγάπες θα μιλάω
'Ήρωες νέους θα γενώ ,θα ορίζω
Ποιους μισώ, ποιους αγαπάω
Πού πάω;

Κάθε βράδυ
Τα μάτια ενός εφήβου παίζουν, με παίζουνε
Θα 'ρθουν πάλι
Τρυπούλες να ανοίξουν στο κεφάλι
Πάλι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!