Πόσα βινύλια πουλήθηκαν διαδικτυακά στο RSD - Black Friday 2021

Tα νούμερα δεν απέχουν πολύ από τα νούμερα ρεκόρ του 2020
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλοί λάτρεις του βινυλίου το περασμένο Σαββατοκύριακο αναζήτησαν διαδικτυακά διάφορους τίτλους από τις ειδικές εκδόσεις του Record Store Day – Black Friday που δεν μπορούσαν να αγοράσουν από τα δισκάδικα και τις αλυσίδες καταστημάτων.

Με το θόρυβο που έγινε φέτος με τις δύο ημέρες του Record Store Day στις 12 Ιουνίου και στις 17 Ιουλίου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το RSD Black Friday 2021 είχε μεγάλο αριθμό παραγγελιών και αγορών βινυλίου στο Discogs Marketplace.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιοποίησε το Discogs, το Σαββατοκύριακο έγιναν 62.000 παραγγελίες και πουλήθηκαν 111.000 δίσκοι μέσω του συγκεκριμένου on line καταστήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι λάτρεις του βινυλίου εξακολουθούν να επωφελούνται από την τρέχουσα πολιτική του Record Store Day που επιτρέπει στα καταστήματα να καταχωρούν στο διαδίκτυο τίτλους του RSD στο τέλος της εκδήλωσης.

Αυτά τα νούμερα δεν απέχουν πολύ από τα νούμερα ρεκόρ που είδαμε μετά την RSD Black Friday πέρυσι. Το 2020, έγιναν 70.000 παραγγελίες και αγοράστηκαν 121.000 δίσκοι. Ωστόσο, τα νούμερα φέτος είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά της RSD Black Friday 2019, όπου έγιναν 46.000 παραγγελίες και 83.000 δίσκοι πουλήθηκαν στο Discogs.

Είναι δύσκολο να συγκριθούν όλες οι εκδηλώσεις του Record Store Day τα τελευταία τρία χρόνια καθώς το 2020 ήταν μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για το Discogs, επειδή οι συλλέκτες αγόραζαν περισσότερους δίσκους στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας COVID-19. Επιπλέον, το 2019, οι διοργανωτές του RSD σχεδίασαν μόλις δύο εκδηλώσεις (την τυπική εκδήλωση του Απριλίου και την ειδική εκδήλωση της Black Friday), αλλά τέσσερις μικρότερες το 2020 και τρεις το 2021 για να ενθαρρύνουν την κοινωνική απόσταση.

Περισσότερα για το Record Store Day

Λόγω διαφόρων καθυστερήσεων προμήθειας, παραγωγής και αποστολής, ορισμένες εκδόσεις που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα RSD Black Friday 2021 έχουν μεταφέρει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους. Ορισμένοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν αυτόν τον Δεκέμβριο, ενώ άλλοι δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας αυτή τη στιγμή. Το Record Store Day θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις για τις εκδόσεις RSD 2022 και τις καθυστερήσεις του RSD Black Friday 2021.

Η Record Store Day θα επιστρέψει το 2022, αν και οι επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Από το 2008, το Record Store Day γιορτάζει την Ημέρα των Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων συντονίζοντας κυκλοφορίες βινυλίου περιορισμένης έκδοσης και γιορτές δισκογραφικής κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Όπως και άλλες εκδηλώσεις της Black Friday. Το Record Store Day Black Friday 2021 πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το πραγματικό νόημα της Ημέρας Δισκοπωλείων, είναι η εστίαση στα τοπικά δισκοπωλεία αντί για τους τυπικούς λιανοπωλητές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!